”Din America, experiment in doi” de Elena Armas (recenzie)

  • Titlul original: ”The American Roommate Experiment”
  • Autor: Elena Armas
  • Serie: ”Spanish Love Deception”
  • Volum: II
  • Editura: Epica
  • Anul aparitiei: 2022
  • Numar de pagini: 432
  • Traducator: Cristina Stan

Uneori, iubirea are nevoie și de puțină inspirație.

Rosie Graham are o problemă. De fapt, are mai multe. Și-a dat demisia de la slujba ei bine plătită ca să se poată concentra asupra carierei sale ținute în secret: scrie romane de dragoste, iar acum a primit un termen-limită pentru noua ei carte. Însă intră într-o mare pană de inspirație. Și, de parcă n-ar fi de ajuns, tavanul apartamentului ei din New York se prabușește — la propriu.

Rosie se duce acasă la prietena ei, Lina, fără să știe ca aceasta deja i-a împrumutat apartamentul lui Lucas, unul dintre verii ei. Spre uimirea lui Rosie, Lucas îi propune să locuiască împreună în apartamentul Linei, până când ea își va găsi o altă locuință.

În curând, Rosie descoperă că vărul Linei ține morțis să-i sară în ajutor, aidoma unui cavaler spaniol în armură strălucitoare. Numai că acest cavaler umblă prin apartament doar cu un prosop pe el, are un zâmbet care-i sucește mințile, un accent irezistibil și un talent uimitor la gătit.

Când Lucas află despre lipsa de inspirație a colegei lui de apartament, îi propune lui Rosie un plan nebunesc: o va invita la câteva întâlniri romantice „experimentale”, ca să-i stimuleze inspirația. Rosie nu are nimic de pierdut, însă Lucas nu poate rămâne în New York la nesfârșit. Și e posibil ca șase săptămâni să nu fie de ajuns nici pentru Rosie, nici pentru termenul ei limită.

M-am apucat de “Din America experiment în doi” în urma unui impuls, înainte de ea citisem, sau mai bine spus, am încercat să citesc un thriller cu care n-am rezonat deloc și l-am abandonat, în speranța că evit rs-ul și chiar am reușit.

Rosie și Lucas m-au prins în a lor poveste de la primele pagini și m-au distrat până la ultima, ceea ce mă bucură enorm, pentru că asta-mi ți doream, să pot savura o carte așa cum trebuie. Rosie este cea mai bună prietenă a Linei și ajunge să locuiască în apartamentul acesteia după ce, în apartamentul ei a căzut tavanul. Colac peste pupăză, nici în apartamentul Linei n-are liniște, cineva încearca să intre peste ea, tulburându-i gândurile. Însă ea nu stie că verisorul Linei, Lucas, a stabilit cu Lina să locuiască în apartament cât timp stă la New York. Așa că cei doi, cad la întelegere și ajung să fie colegi de apartament până se rezolvă treburile în apartamentul lui Rosie. În ce se bagă, niciunul din ei nu știe, dar se lasă cu scântei…

Am adorat faptul că, instant, m-am conectat cu povestea, mi-au fost suficiente câteva rânduri să fiu captivată și să-mi doresc să n-o pun deoparte absolut deloc, ci din contră, să pătrund tot mai adânc în povestea celor doi. Atât de frumos și natural a decurs totul, nu s-a simțit nimic forțat, iar Rosie și Lucas au fost doi simpatici, mai mare dragul să-i urmăresc împreună. Cadrele în care erau surprinși ma și amuzau, dar îmi făcea și inima să bată puțin mai tare, ca să nu mai spun că avusesem parte și de câteva momente care mi-au topit sufletul cu duioșenia lor.

Chiar dacă nu se cunoșteau de multă vreme, și-au acordat încredere unul în celalalt, și-au permis să se cunoască și chiar au dezvoltat una dintre cele mai frumoase prietenii posibile, până când a intervenit tensiunea sexuală între ei, cum era de așteptat, iar de atunci au apărut și gândurile păcătoase. Mi-a plăcut că au fost sinceri unul cu celălalt, că nu s-au dat după vișin, n-au fost drame inutile, din contră, am dat peste foarte multă încurajare și sustinere, ceea ce a fost un mare plus.

Ca si la “Din Spania, cu dragoste” cred ca am ales momentul potrivit să o citesc, pentru că n-am absolut nimic de reproșat, mi-a plăcut absolut tot, pot spune chiar că mi-a plăcut mai mult decat primul volum, personajele, povestea lor separată, dar și împreună, încercările la care erau supuși, gândurile ce-i treceau și sentimentele avute, relația armonioasă dintre ei, provocările, susținerea reciprocă si încrederea avută unul în celălalt. A fost o poveste extrem de simpatică și amuzantă, o stare așa de bine mi-a dat…poate acesta este semnul că trebuie să mă reapuc de genul romance? A da, și să nu uit să vă spun…nu e de citit pe stomacul gol, la cât de mult se menționează mâncarea și cât de des se gătește, vă sfătuiesc ori să mâncați înainte ori să aveți ceva de ronțăit alături, altfel e durere…

“Uneori avem secrete față de cei dragi din motive pe care nici măcar noi nu le înțelegem.”

“Uneori, când suferim, trebuie să ne dăm singuri seama că avem nevoie de ajutor, înainte de a-l cere și de a-l accepta.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s