”Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow” de Jessica Townsend (recenzie)

  • Titlu original: Nevermoor. The trials of Morrigan Crow
  • Autor: Jessica Townsend
  • Serie: ”Nevermoor”
  • Volum: I
  • Editura: Nemira
  • Colecția: Nemi
  • An apariție: 2019
  • Număr pagini: 504
  • Traducător: Cristina Jinga

Pășește cu îndrăzneală…

Morrigan Crow este blestemată și trebuie să moară când împlinește unsprezece ani. Dar, când ceasul arată miezul nopții, la ușa ei apare un bărbat deosebit, Jupiter North, care o ia cu el în orașul secret numit Nevermoor.

Acolo ea este invitată să se alăture Societății Wundrous, unde i se promit protecție, siguranță și, mai presus de toate, o familie –, asta dacă reușește să treacă de cele patru probe incredibil de dificile, folosindu-se de talentul său.

Pe care ea nu-l are…

Morrigan Crow este o fată cu un talent aparte: este blestemată și condamnată să moară de Crepuscul, la miezul nopții, la vârsta de doar 11 ani, însă este salvată de Jupiter North, un bărbat misterios, cu al său păianjen mecanic și adusă în Nevermoor, cazată la hotelul Deucalion, alături de multe alte creature neobișnuite. Blestemul o face specială și de aceea Jupiter a ales-o drept candidata sa pentru a se alătura Societății Wundrous, dar până să ajungă acolo, Morrigan trebuie să treacă peste cele patru probe impuse de Societate. O dată ajunsă în Nevermoor, începe o nouă viață pentru Morrigan, una plină de neprevăzut…

Am trecut prin primele 100 de pagini fără să realizez, am fost absorbită de poveste, dar și de misterul blestemului lui Morrigan, nu pricepeam de ce era condamnată și i se puneau în cârcă evenimente ce nu aveau nicio logică și alimentată de această curiozitate, îmi era foarte greu să mă desprind de poveste. Când a intrat în peisaj și Jupiter, lucrurile au devenit și mai interesante, mai ales că îl vedeam ca pe salvatorul misterios, spunea și făcea puține, dar se vedeau îmbunătățiri în urma sa. M-am bucurat că a luat-o sub aripa sa și-mi doream să văd unde o va purta această nouă turnură în viața sa.

Nu doar Morrigan a rămas fermecată de creaturile întâlnite în Nevermoor, ci și eu, creaturi dintre cele mai fantastice, printre care vampiri pitici, inorogi, zombie, centauri, troli, dragoni și chiar pisici vorbitoare, Fen mi-a cucerit inima cu morocășenia sa și mi-a adus aminte de pisica de Creshire din ”Alice în Țara Minunilor”. Un alt element ce m-a încântat foarte tare au fost mici detalii cuprinse la începutul fiecărui capitol, detalii care le-am privit ca pe un mic hint în ce privește acțiunea din capitolul respectiv, încercând să-mi fac mici idei despre ce voi da și cu ce mă va mai surprinde. Însă ce m-a câștigat pe deplin din toată povestea a fost relația lui Morrigan cu Swift Hawthorne, care era un candidat ca și ea la Societatea Wundrous, deci adversarul ei, dar cei doi au reușit să lege una dintre cele mai armonioase prietenii. Așa de frumos a fost dezvoltată și sinceră, imposibil să nu-i îndrăgești. Iar când Hawthorne a spus în poveste de ”promisiunile pe degetul mic”, m-am pierdut total, nu mi-a trebuit mai mult și mi-a intrat la suflet. I-am urmărit cu drag și sufletul la gură pe cei doi de-a lungul competiției și nu numai, au câștigat un nou susținător de-a lungul seriei.

”Nevermoor” este o poveste de-a dreptul captivantă și amuzantă, nu doar pentru cei mici, care sunt la început cu cititul, ci și pentru cei mai măricei, o poveste din care poți trage numeroase învățăminte, dar și cum să nu te lași mereu ghidat de ceea ce spun ceilalți, ci să faci cum simți. Vorbește despre familie, acceptare, prietenie, la care se adaugă creaturile fantastice menționate mai sus, bărbați misterioși, acțiune alertă, căci în fiecare capitol se întâmplă câte ceva interesant și nu prea îți este lăsat timp de respiro, din contră, te îndeamnă să tot citești, răsturnări de situație, manipulări și minciuni, dar și altele. Toate acestea vă așteaptă să le descoperiți, veți avea parte de o aventură pe cinste, vă recomand volumul cu dragă inimă, îl găsiți pe site-ul celor de la Cartepedia aici, iar eu țin să le mulțumesc lor pentru bookuria oferită. Așa că fug să mă avânt în volumul doi, să văd ce se mai întâmplă cu noile mele personaje preferate.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s