”Blestemul pietrei” de Kazu Kibuishi (recenzie)

  • Titlu original: The Stonekeeper’s Curse
  • Autor: Kazu Kibuishi
  • Ilustrator: Kazu Kibuishi
  • Serie: ”Amuleta”
  • Volum: II
  • Editura: Grafic Art
  • Colecția: miniGrafic
  • An apariție: 2020
  • Număr pagini: 224
  • Traducător: Matei Sâmihăian

O LUME MISTERIOASĂ, CU ALIAȚI NOI… ȘI INAMICI VECHI!

Emilly și Navin sunt dispuși să facă orice să-și salveze mama, iar pentru asta trebuie să meargă în Kanalis, un oraș-port plin de forfotă și pericole. Nici nu ajung bine acolo, că sunt atacați din toate părțile de elfii care vor să o distrugă pe Emily, păstrătoarea pietrei. Cei doi frați și prietenii lor vor avea nevoie de tot ajutorul posibil sa să își ducă misiunea la bun sfârșit, dar trebuie să aibă mare grijă în cine se încred.

Luna trecută am citit primul volum din seria grafică “Amuleta”, iar luna această a venit rândul volumului doi, care mi-a plăcut și mai mult decât primul, care a fost introductiv și nu chiar atât de activ ca acesta ori așa am avut eu impresia.

Emily și fratele ei, Navin, sunt nevoiți să caute un remediul pentru a-și vindeca mama, care a fost otrăvită și nu primește foarte mari șanse de supraviețuire dacă se prelungește momentul administrării antidotului. Așa că cei doi frați, alături de noi lor prieteni și casa-gigant pleacă spre orașul Kanalis. Însă nu sunt pregătiți pentru ce vor întâlni acolo, iar pericolul le amenință viața, în special, că pe urmele lor sunt niște dușmani nemiloși, deci orice ajutor este binevenit, dar nu știu în cine să aibă încredere și-n cine nu…

Nu știu cât timp mi-a luat să “topesc” romanul grafic, am fost absorbită de poveste și ilustrațiile au fost pe măsură, oferind o poveste explozivă, acțiune alertă, răsturnări de situație…am parcurs-o cu sufletul la gură și mă minunam, dar și temeam cu fiecare pagină pe care o dădeam. Chiar m-a prins serie și cu siguranță se va clasa printre favoritele mele, mai ales și datorită faptului că este grafică, gen pe care am început să-l abordez tot mai des, oferă o experiență cu totul inedită atunci când parcurg o poveste.

Este extrem de interesant să pot asocia acțiunea cu imaginile, să nu mă pierd printre descrieri și să-mi fie oferită o acțiune sintetizată, să spun așa, ca să nu mai spun că și ilustrațiile aduc un plus enorm oricărei povești. Acest volum a fost mult mai bun decât primul și abia aștept să văd cu ce mă va surprinde volumul trei. Până atunci, găsiți pe site-ul celor de la Cartepedia volumul aici, iar eu țin să le mulțumesc pentru bookuria oferită. Un middle grade captivant, alert, o bătălie între bine și rău, elfi malefici, relații de familie și prietenie, răsturnări de situație și multe, multe altele…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s