Ce am mai citit în luna martie și aprilie :)

Nu am reușit să vă mai împărtășesc ce am reușit să ”dovedesc” în luna martie și aprilie, așa că astăzi vin și vă prezint titlurile parcurse în martie și aprilie, deci pregătiți-vă pentru un articol lung…mai puțin se încheie și luna mai, iar eu nu mă mobilizez de niciun fel…

“Erus și Valea Răbdării” , “Erus și Valea Generozității”“Erus și Valea Iubirii” și ”Erus și Valea Recunoștinței” – volume care fac parte din seria Erus, o serie pentru cei mici pe care o găsiți la @editura.univers . O recomand cu dragă inimă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, având ca protagonist un tânăr prinț, care pornește într-o călătorie pentru a readuce bunăstarea în regatul său, călătorie care-l pune la grele încercări.

“Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo” – prezintă o poveste încărcată de secrete, dureri, suferințe, compromisuri, abuzuri, pierderi, familie și prietenie, dar mai ales iubire, care ți se desfășoară în fața ochilor de parcă ai viziona un film, nu ca și cum ai parcurge niște pagini, te captivează și te frânge, pe alocuri demonstrându-ți că femeia mereu se va ridica, oricât de mult va fi căzută la pământ. Evelyn a fost un personaj feminim puternic, de la prima și până la ultima pagină, demnă de apreciat și urmărit…

“Zidul” – prezintă o lume distopică, în care oamenii și-au pierdut speranța, copiii își urăsc părinții, adultii nu mai vor să se reproducă…îngrozitor. Dar cel mai trist este că lumea se află într-un conflict, fiind împărțită în două tabere, Apărătorii, care se află dupa Zid și încearcă să protejeze oamenii, de Ceilalți, rătăciții ce plutesc pe mare. Iar dacă Apărătorii eșueaza în misiunea lor sunt abandonați pe mare, devenind Ceilalți… Această luptă este una pentru viața, mai ales că pericolul pândește la fiecare pas, o găsiți și voi la @actsipoliton .

“Lord of Chaos”, “A crown of swords”, “The Path of Daggers” – volumele șase, șapte și opt din seria “The Wheel of Time”; cu fiecare volum care-l parcurg îmi place tot mai mult seria, deși TOT NU SUNT PRIETENĂ CU NYANEVE!!! Se întâmplă chestii, sper eu care să-i bage și mințile-n cap ”pretenei” mele…

“Sânge auriu” – este despre fete nevinovate, condamdate datorită unor credințe bolnave, dar totuși puternice, capabile de iubire și demne de urmărit. Povestea este încărcată de acțiune alertă, mister și suspans, răsturnări de situație exact când nici nu te aștepți, dialoguri comice, dar și serioase, secrete peste secrete, atât de dense încât adevărul este greu de scos la suprafață., titlul îl găsiți la @grupul_editorial_3.

“Femei si sare” – un alt titlu ce are ca protagoniste personaje feminine al căror destine se împlestesc de-a lungul anilor, pornind de la Cuba anului 1866 și până în 2019, în Mexic; titlul îl găsiți la @edituranemira .

“Era si timpul sa aprind iar stelele” – o poveste despre familie, relația mamă – fiică, regăsire, înțelegere, sinceritate, conexiune, savurarea lucrurilor mărunte, dar este și despre teamă, respingere, neînțelegere, pierdere, adolescență și belelele care vin cu aceasta, inocență, dar mai ales este despre a doua șansă și iubire, de toate formele… Este o poveste relaxantă, nostalgică și emoționantă, îți atinge inima în aceeași măsură în care te amuză, dar îți și pătrunde sub piele, determinându-te să-ți dorești să fi fost și tu alături de cele trei în a lor călătorie, să iei parte la asemenea aventură, iar titlul la @editura.univers .

“Harry Potter si Camera Secretelor” și ”Harry Potter și prizonierul din Azkaban” – variantele illustrate ale seriei și de care nu mă mai satur, aș fi capabilă s-o citesc până aș învăța replicile pe de rost ; le găsiți la @editura.arthur .

“Believe me” de @tahereh – ultima nuvela din seria “Shatter me”, astfel am încheiat una dintre seriile începute în urmă cu câțiva ani 🙈. Greu să mă despart de personaje, dar necesar, întrucât mă așteaptă un alt tiltlu semnat de autoare 💪.

“House of Sky and Breath” – pusă de un #buddyread cu @deliaph.reads și @read.it.out , mesageria explodase la momentul citirii 🤣, rezultat: emotional damage…

“Altfel…și totuși Alice” – spune povestea lui Alice Howland, un cadru de învățământ la Harvard, recunoscută pentru numeroase teorii din domeniul psiholingvisticii. Are o carieră stralucită, dar și o familie împlinită, soțul are succes la fel ca și ea, dar și trei copiii adulți. Însa tot ceea ce ea știa se va schimba radical în momentul în care realizează că începe să uite diverse detalii, dezordinea se instalează în viața sa, iar diagnosticul pe care îl va primi de la medic este unul cumplit: boala Alzheimer cu debut precoce. Un titlu ce m-a răscolit și care mi s-a intrimat în gând și suflet ; îl găsiți la @grupul_editorial_3 🤗.

“Curtea cu trandafiri” de @iza.rotaru și publicată la @inkpublishinghousero – un titlu cu o poveste emoționantă, simpatică și Lulu, un cățel bestial.

“Școala pentru Bine și Rău” , ”O lume fără prinți”, ”Până la adânci bătrâneți – o serie fantasy middle grade, care a ajuns să se claseze printre titlurile favorite, o lume magică fascinantă, prinți, prințese, vrăjitoare, Fericiți și Nefericiți, multe alegeri de făcut și răsturnări de situație ce vin în valuri… seria este publicată la @editura.youngart , iar la mine a ajuns datorită celor de la @cartepedia.ro 🤗.

“La un pas de moarte”, volumul trei și ultimul din seria “Crima perfectă” – un volum cu numeroase răsturnări de situație și care m-a șocat, ce e drept; Pip este un personaj interesant, inteligent și cu o logică rară, să spun așa, Ravi este un simpatic, iar crimele care au loc de-a lungul celor trei volume sunt unele dintre cele mai macabre și ascund multe secrete. Este o serie ușurică și captivantă, iar eu mă bucur că am reușit să o duc la bun sfârșit, mulțumită celor de la @ledaedge 🤗 și vă îndemn să-i acordați și voi o șansă dacă până acum n-ați îndrăznit, mai ales dacă sunteți atrași de crime învăluite în mister…

“Copiii Dunei”, ”Împăratul-Zeu al Dunei”, ”Ereticii Dunei” și ”Canonicatul Dunei” – volumele trei – șase din seria “Dune” – o serie fenomen, care a reușit să mă surprindă într-un mod extrem de plăcut, deși nu face parte din genurile pe care le citesc în general, dar care a prins bine când mi-am ieșit din zona de confort, ajungând una dintre seriile preferate și pe care o voi recomanda mereu cu dragă inimă.

”Între surori” – un titlu care vorbește despre legătura dintre surori, așa cum menționează și titlul, povestea a fost una tare frumoas și emoționantă, încărcată de dialoguri umoristice și foarte ușor de parcurs.

”Labirintul lui Pan: Labirintul Faunului” – m-a purtat în Spania anului 1944, când se afla Franco la putere și lumea era împărțită, cei care trăiau de pe o zi pe alta cu puținul ce-l dețineau, rebelii care luptau contra militarilor ce credeau că aveau drepturi depline asupra tuturor bunurilor, dar și persoanelor. În această lume am avut posibilitatea de a o cunoaște pe Ofelia, o fetiță care încă crede în basme și-și găsește refugiul în ele de fiecare dată când nu-și găsește locul în această lume haotică. Este nevoită să se mute cu mama sa într-o moară veche, unde își are tatăl ei stabilită locația, ceea ce nu poate spune că îi face vreo plăcere, mai ales că nu-l are la suflet pe Vidal, căpitanul și tatăl ei vitreg. Moara este înconjurată de o pădure vrăjită și doar Ofelia știa asta, astfel ajunge să cunoască o Zână care o îndeamnă printr-un labirint ce duce la Regatul Subteran. Cunoaște un personaj misterios care știe totul despre ea și așa începe povestea Ofeliei, unde magia poate reveni un refugiu, dar și o lume mai puțin crudă decât cea din realitate…

“Primele cincisprezece vieți ale lui Harry August” – și ale mele sentimente contradictorii în privința ei, mi-a plăcut și-n același timp nu prea. Ideea de la care a pornit povestea a fost una interesantă și m-a încântat să-l urmăresc pe Harry August de-a lungul celor cincisprezece vieți ale sale, dar m-ar fi încântat și mai mult dacă viețile erau redate de la prima și până la cea de-a cincisprezecea, cu evenimentele specifice sau dintr-un anumit punct să continue altfel povestea.

“O femeie își face un plan” – prin povestea ei, Maye oferă numeroase sfaturi, printre care: frumusețe, sănătate și dietă, familie, îmbrățișarea anilor care trec și acceptarea persoanei tale așa cum este, carieră, dar mai ales independență. Maye ne încurajează să nu ne temem, să ne avântam în necunoscut pentru că nu știm ce ne poate aduce, fie un succes, fie o pierdere care să ne întărească credințele, însă mereu să avem un plan la care să apelem, indiferent de rezultat.

“Legea Lupilor” – al doilea volum din duologia “Nikolai Lantsov”, pe care îl găsiți la @grupul_editorial_3 și care s-a clasat printre preferatele lunii aprilie. Nu vă pot exprima în cuvinte cum m-a făcut acest volum să mă simt, iar acum că l-am finalizat, mă rog ca autoarea să mai inventeze o serie, ceva, sau să continue duologiile sau nu știu, dar vreau mai mult din Grishaverse, a fost prea fascinantă lumea, ca să fiu nevoită să mă conformez că acest volum e posibil să fie ultimul din acest univers. M-am îndrăgostit de această lume și cred că aș capabilă să recitesc seriile la nesfârșit, deși unele volumele mi-au rupt sufletul în mii de bucățele, dar mi-au oferit și mângâieri.

”Drum în noapte” – Le-am cunoscut pe Jude, mama a unor gemeni, mama-elicopter aș putea spune, copiii ei sunt mai presus de orice, și Lexi, o adolescentă ce și-a trăit copilăria prin familii adoptive sau la orfelinat. Asta până când apare Eva, o mătușă de pe partea maternă și o ia în grij sa. Drumurile lui Jude și Lexi se împletesc în momentul în care Lexi devine cea mai bună prietenă a Miei, fiica lui Jude, ca după trei ani, Lexi să devină iubita lui Zach, fratele Miei. Cei trei devin inseparabili, însă destinul li se schimbă în ultimul an de liceu, într-o seară de vară, în urma unei decizii proaste…

”Hoțul fulgerului” – primul volum din seria “Percy Jackson”, publicată la @editura.arthur , o serie ce încet, încet își face drum spre inima mea. Savuroasă și relaxantă, care vorbește despre prietenie și loialitate, asteptându-te să i te alături în această aventură misterioasă, să-ți descoperi curajul… Și, crede-mă, ai nevoie de curaj să înfrunți mult temuții Zei, cărora le place să se joace cu viețile muritorilor și să-i învrăjbească, să le joace destinele pe degete după bunul lor plac,  Furii care apar când nici nu te aștepți, și Himere, mai ales când nu știi cu exactitate cine îți este alături și cine te va înjunghia pe la spate, pentru a-și asigura bunăstarea…

”Aurit” – mi-a prezentat-o pe Serilda, o tânără cu un talent aparte în relatarea poveștilor, nu cunoaște finaluri fericite, ci doar înfiorătoare și îngrozitoare, menite să bage spaima în ascultătorii ei, oferind o cu totul altă perspectivă asupra poveștilor. Însă una din povești pe care aceasta le țese, atrage atenția mult-temutului Rege Elf, văzându-se prinsă într-o lume întunecată și silită a îndeplini poruncile Regelui, atunci când este chemată de acesta. Aici, în îndeplinirea sarcinilor, intervine Gild, un băiat misterios și chipeș din cale-afară, care o ajută pe Serilda… Cu cât petrece mai mult timp la Castelul Adalheid, Serilda descoperă că aici sunt ascunse numeroase secrete, dar și un blestem, care, o dată rupt, poate opri tirania Regelui și a vânătorilor lui. titlu publicat la @storia.books și pe care am reușit să-l finalizez de dimi, mai aveam câteva pagini și nu le-am putut “înghesui” ieri 🙈; urmează zilele aceastea să vă împărtășesc detalii în privința sa.

”În căutarea unui destin” – o ficțiune istorică scrisă de Jojo Moyes și publicată la @editura_litera , mi-a plăcut și nu mi-a plăcut, ce e drept, ideea poveștii e interesantă, dar parcă ceva nu s-a leagat pe gustul meu, n-am reușit să leg nicio conexiune cu personajul principal, abia la jumatatea cărții am putut să aflu câteva detalii despre acesta, dar și alea cu țârâita…

“Celălalt pasager” – un titlu care nu s-a “pupat” cu gusturile mele și care a ajuns să se claseze printre dezamăgirile de anul acesta, din păcate. Aveam cu totul alte așteptări de la el, încă nu știu sigur cum de am reușit să-l duc până la final…

“Când amintirile noastre vor veni să danseze” – un titlul pe care-l recomand cu dragă inimă tuturor celor care au îndrăgit ”Un bărbat pe nume Ove”, ”Britt-Marie a fost aici” sau ”Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 și ¼ ani”; îl găsiți la @editura.univers .

”Te las să pleci” – un titlu ce m-a bulversat cu povestea sa, încărcată de răsturnări de situație, secrete sfâșietoare, abuz, teamă și multe altele…

”Vecini buni”, un thriller care abordează subiectul familiei, secrete păstrate între patru pereți și pericolul ce amenință să se dezlănțuiasca dacă acestea scapă. Un roman interesant, care te determina sa iti privesti cu alti ochi vecinii, sincer 🙈. Se citeste extrem de usor, capitolele sunt relativ scurte, iar actiunea redata din multipla pespectiva faciliteaza formarea ideilor in privinta personajelor, la fel si trecerea de la prezent la trecut, unde sunt cuprinse diverse evenimente.…

”Eleanor Oliphant se simte excelent”, Am prins drag de Eleanor chiar de la primele pagini, chiar dacă simțeam că a pățit ceva de este în modul în care era și se comporta într-un anume fel, mă distra pe alocuri cu negativismul el, ca apoi, să mă lovească tristețea când am ajuns la miezul poveștii. Detalii tulburătoare au fost scoase la lumină și mă durea sufletul pentru ea, temându-mă de un final trist al cărții, mai ales că mie-mi plac finalurile fericite 🙈.

”Zei și monștrii” – Mă încearcă un sentiment tare fain că am încheiat și seria “Șarpe și porumbel”. Este o serie frumoasă, un enemies to lovers captivant, cu personaje ușor de iubit, dialoguri savuroase, o lume fascinantă în care se împletesc destinele vrăjitoarelor cu vânători și printi, se leagă alianțe neobișnuite și se poartă o luptă nesfârșită între diverse credințe…

”Pachinko” – sfâșietoare si-n același timp superbă, deși mi-a rupt rupt inima. Este stufoasă și mă intimidase puțin la început, dar se parcurge destul de lejer. Este o carte care vorbește despre familie, pierdere, suferință, dragoste, prejudecăți, un război care nenorocește viețile tuturor și numeroasele sacrificii făcute pentru a duce o viață decentă.

”Darul stelelor” – prezintă o poveste frumoasă, feministă, cu protagoniste neînfricate, în ciuda vremurilor în care acestea trăiesc, care leagă una dintre cele mai minunate prietenii și te cuceresc cu puterea lor. Nu doar o dată am judecat mentalitatea personajelor din poveste, realizând că astfel de oameni trăiesc și-n zilele de astăzi, au o gândire marginalizată si care nu acceptă o evoluție, ci privesc doar înainte, asemeni unui cal ce poarta “ochelari”, fără a acorda pic de atenție lucrurilor ce se petrec în jur, schimbarea nefiind îmbrățișată și judecată aspru.

”Johnny își ia pușca”un roman care a rupt inima-n mine și punct.

”Escala” –  primul volum din seria ”Clubul Miles High”, care-i are ca protagoniști pe Emily și Jameson, a căror poveste nu este doar presărată cu picanterii, ci și amuzantă. Mi-a dat o stare de bine când am parcurs-o, mai ales datorită lui Aaron și Molly, colegii de serviciu ai lui Emily, dar și replicilor dintre Emily și Jameson. Multe nu vreau să vă dezvălui, ci vă îndemn să-l citiți, vă veți amuza teribil și nu numai…

”Culoarul morții” – citită în doar două zile, ceea ce este ceva ieșit din comun atunci când vine vorba despre operele lui Stephen King, s-a clasat printre favoritele de la el, alături de seria ”Turnul Întunecat” și ”Institutul”. O poveste tulburătoare, care mi-a “prăjit” gândurile și m-a lăsat fără cuvinte. A rupt tot în mine ce era de rupt…

”Opt detectivi” – un thriller de la care mi-aș fi dorit mai mult, din păcate nu a fost ce trebuie pentru mine.

”Petrecerea de vânătoare” – un thriller ușurel, numai bun de citit dacă ești la început cu acest gen; nu a reușit să mă captiveze la fel de mult precum ”Lista de invitați”.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s