Ce titluri am descoperit în luna februarie 2022

Încerc să mă țin de genul acest de articol, cu care am dat startul în luna ianuarie, sper să mă țină cât mai mult, mai ales că-mi doresc să împărtășesc cu voi ce titluri descopăr în fiecare lună a anului, poate așa vă motivez să le acordați șanse, în cazul în care le aveți pe rafturile bibliotecii și neatinse sau sunt încă pe wishlist, iar recomandarea mea să fie impulsul de care aveați nevoie.

Am început luna februarie alături de “Aleea cu licurici”, în format audiobook, am amânat cartea prea mult timp si am spus ca acum e momentul să o citesc, îmi era dor de un roman de-al autoarei, dar și alături de “Anul viitor pe vremea asta”, titlu ce-mi doream să-l citesc de când a apărut la editura Nemira, dar abia acum am reușit să-l parcurg. “Anul viitor pe vremea asta” a fost o lectură relaxantă, drăguță și amuzantă, exact ce am avut nevoie la momentul respectiv. Am ales să merg cu titlurile în paralel pentru a alterna formatul fizic cu cel audio și a funcționat de minune pentru mine. ”Dincolo de stele”, continuarea de la “Aleea cu licurici”, mi-a ținut companie în prima duminică a lunii, astfel am bifat încă o duologie citită, dar și alte două titluri ale autoarei Kristin Hannah.

Am continuat cu “Visucy”, a cărei poveste a fost încărcată de mister și răsturnări de situație, titlu care a stat câteva săptămâni pe raft până să ajung la el. “Sanatoriul” a fost titlul care a dat startul primului weekend al lunii și care a fost peste așteptari, mai ales că a fost un roman de debut, eu, cel puțin, nu am fost deloc dezamăgită de titlul și aștept volumul doi cu nerăbdare.

Cea de-a două săptămână din lună am început-o alături de la “Frida Kahlo și culorile dragostei” de la @edituranemira, continuând cu “Fată cuminte, răzbunare cruntă”, al doilea volum din seria ”Crima perfectă” a fost un titlu de care pot spune că l-am citit foarte repede, nu știu când au trecut paginile, m-a prins povestea, a fost cartea potrivita la momentul potrivit și abia aștept să citesc și ultimul volum al seriei, să o pot încheia.

Mi-a venit și kindle-ul în ajutor, cu “The Love Hypothesis”, carte pe care mi-am dorit să o citesc pentru bookclub-ul organizat de @chaoticreaders și la care am reușit să particip, deci bucuria a fost și mai mare, să pot împărtăși cu alți cititori impresii.

Am ascultat si audiobookul de la “The Fires of Heaven”, al cincilea volum al seriei ”The Wheel of Time”, iar după finalizarea sa, am început volumul șase, ”Lord of Chaos”, volum pe care încă îl ascult, mai am jumătate din el, este foarte stufos și încep să se miște altfel lucrurile, desi încă nu pot să o sufăr pe “prietena” mea Nynaeve.

Nu a lipsit nici DNF-ul lunii februarie, și anume “Ti-am spus că te iubesc?”, sper să nu-mi fac un obicei din asta, de a avea câte un DNF în fiecare lună, nu știu dacă este chiar un obicei bun, să spun așa… “Bob cel Fara de Seaman” a fost un alt titlu parcurs în luna februarie, am primit-o cadou de la fetele @read.it.out și @deliaph.reads în dar de ziua mea și chiar le ziceam că va fi prima pe care o voi citi din cărțile primate de la ele, sunt topită după cărțile middle grade, îmi trăiesc a doua copilărie, aș putea să spun.

O altă cartea ce m-a marcat din toate cele parcurse de-a lungul lunii a fost “Viața care i s-a dat”, pe care îl găsiți la editura Trei, m-a rupt emoțional cu a sa poveste. Nu a lipsit nici
buddy read-ul cu @deliaph.reads și @read.it.out la titlul “Cele două vieți ale Lydiei Bird”, care a fost un romance tare simpatic și emoționant, deși mi-a frânt sufletul de la primele pagini.
La fel m-a frânt și “Secretul fotografei franceze”, carte pe care am citit-o în cadrul instatour-ului organizat de Nemira și pe care vi-l recomand cu dragă inimă.

“Orașul semilunii” a fost “cărămida” cu care am dat startul ultimei săptămâni din februarie, o recitire alături de mult menționatele @read.it.out și @deliaph.reads , ca să mă pregătesc psihic pentru ce mă așteaptă în volumul doi, și deși mai aveam vagă amintire din ce s-a întâmplat în primul volum, tot m-a terminat emoțional…

Iar titlul cu care am încheiat luna februarie a fost “Diavolul și apa întunecată”, titlu publicat la editura Rao și pe care l-am avut pe wishlist încă de când s-a lansat în străinătate, am rămas plăcut impresionată de poveste și chiar vi-l recomand.

Și acestea fiind spuse, v-am prezentat titlurile din luna februarie, dar și pe cele care mi-au cucerit inima, și anume: ”Sanatoriul”, ”Viața care i s-a dat”, ”Secretul fotografei franceze”, ”The Love Hypothesis” și ”Orașul semilunii”.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s