“Simte din nou” de Mona Kasten (recenzie)

  • Titlul original: “Feel again”
  • Autor: Mona Kasten
  • Seria: “Again”
  • Volum: III
  • Editura: Bookzone
  • An apariţie: 2021 
  • Număr pagini: 416
  • Traducere de Iulia Dromereschi

Ceea ce a început ca un pact inocent s-ar putea dovedi a fi cel mai incitant joc al sentimentelor.

Ar fi trebuit să fie doar un proiect, dar inima ei are alte planuri. De la moartea părinților săi, nu a mai permis nimănui să se apropie de sufletul său. Însă totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Isaac Grant.

Sawyer nu s-ar fi uitat niciodată la un băiat precum Isaac. Tocilar, amabil și timid. Deloc genul ei, ba chiar opusul tipilor pe care îi place de obicei. Însă nu poate rămâne indiferentă când vede câteva fete care își bat joc de el. Fără a ezita, îl sărută pasional și pretinde că este iubita lui. Rezultatul? Isaac este luat prin surprindere, însă îi cere ajutorul pentru a scăpa de reputația de tocilar și a deveni un bad boy. Sawyer este de acord, dar doar dacă o lasă să documenteze evoluția lui într-un proiect foto pentru școală.

Cei doi au mai multe lucruri în comun decât pare la prima vedere. Pactul inocent începe să ia amploare, iar Sawyer își dă seama că băieții răi sunt supraapreciați.

Atât de aşteptat a fost acest volum, de nici nu ştiu să vă exprim în cuvinte, deci nu mi-am mai intrat în piele de bucurie când am văzut că s-a lansat şi că cei de la Bookzone mi-au oferit oportunitatea de a-l parcurge atât de repede, ţin să le mulţumesc pentru această şansă. Pe site la ei găsiţi aici toate cele trei volume ale seriei traduse până în prezent, iar dacă mi-aţi citit recenziile primelor două volume, probabil ştiţi cât de mult mi-au plăcut şi cât de îndrăgostită sunt de această serie. În caz contrar, ei bine, o să mă dezlănţui şi de această dată, poate am puterea de a vă convinge să îi acordaţi o şansă…

Dacă-n primele volume am descoperit povestea lui Allie şi Kaden, dar şi a lui Dawn şi Spencer, de această dată mi-a fost oferită povestea lui Sawyer şi Isaac, două persoane cum nu se poate mai diferite, atât în ce le priveşte trecutul, cât şi aparenţele în societate. Sawyer este înconjurată de ziduri şi nu permite nimănui să i le doboare, mai ales după toate suferinţele pe care le-a pătimit în copilărie, începând cu pierderea părinţilor şi continuând cu locuirea ei şi a surorii sale la mătuşa din partea mamei. Deşi lasă impresia că nu-i pasă de ceea ce cred cei din jurul său, nu este deloc aşa, fiind măcinată puţin câte puţin de fiecare jignire care i se aruncă, gândindu-se că nu merită nimic mai bun decât ceea ce are în prezent. Isaac îi iese în cale într-o seară petrecută în club, acesta nu este genul de băiat căreia Sawyer să îi acorde atenţie, însă reuşeşte prin timiditatea sa, să îi atragă atenţia şi să-i stârnească puţin interesul, mai ales când aceasta ia decizia de a-i sări în apărare şi-l sărută cu pasiune în faţa unor studente răutăcioase. De la acel sărut pasional şi până la un pact realizat între ei, pentru a-l transforma pe Isaac într-un magnet de femei, nu este decât un pas, însă când te joci cu focul, rişti să te arzi, deci mare grijă…

Iar acum vine partea cea mai grea pentru mine, să mă descarc de toate cele câte am simţit parcurgând acest volum…Încă de la prima pagină am ştiut că am făcut alegerea potrivită în a începe volumul, m-a prins în mrejele sale de la primele rânduri, chiar m-a determinat să chicotesc şi să-mi ridic sprâncenele de surprindere. Am savurat fiecare rând în parte, fiecare pagină parcursă, fiecare capitol încheiat, prinzând drag tot mai mult de personajele principale, acestea reuşind să-mi ajungă la suflet fără prea mult efort. De foarte multe ori am râs cu lacrimi, dar tot de atâtea ori am şi plâns, nu am fost capabilă să-mi ţin lacrimile pentru mine şi să nu le dau drumul, mai ales când am început să pătrund tot mai mult în poveste şi să descopăr tot mai multe detalii despre viaţa lui Sawyer şi Isaac. Cum spuneam, deşi păreau a fi foarte diferiţi unul de celălalt, aveau şi lucruri în comun…dacă Sawyer avea ziduri în jurul ei, la fel avea şi Isaac, greutăţi au întâmpinat fiecare, sacrificii au fost nevoiţi să facă amândoi, iar ajungând să-i cunosc tot mai bine, sufletul mi-a fost frânt şi m-am topit de duioşie. Am suferit alături de ei, mi-am dorit să le dau palme că, deh, nu se putea altfel, m-am emoţionat toată când realizam de cât de multă iubire sunt capabili, dar nu ştiau exact cum s-o exprime, i-am urmărit cu sufletul la gură şi m-am simţit parte din poveste, de parcă aş fi fost alături de ei la fiecare pas.

„Simte din nou” mi-a frânt inima, ca apoi să mi-o întregească, bucată cu bucată, mi-a trezit speranţe, ca să mi le poată spulbera, mi-a intrat sub piele şi mi-a topit sufletul. Am descoperit două personaje cu poveşti dureroase, emoţionante, dar mai ales două personaje încărcate de iubire, loiale şi puternice.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s