”Mai puternici împreună” de Katie McGarry (recenzie)

  • Titlul original: ”Take me on”
  • Autor: Katie McGarry
  • Volum: IV
  • Serie: ”Pushing the Limits”
  • Editura: Epica
  • An apariție: 2018
  • Număr pagini: 480
  • Traducere de Gabriela Stoica

Haley, campioană națională la kickboxing, renunță la pasiunea ei pentru artele marțiale mixte în urmă unei întâmplări dureroase. Iubitul ei de la acea vreme a lovit-o, dar ea nu vrea să spună nimănui, de teamă că familia ei va luă măsuri. Așa că decide să stea departe de ringul de box și de băieții cărora le place lupta. Dar într-o seară este atacată de doi tineri drogați. Totuși, nu ea încasează loviturile, ci un băiat de vârstă ei, complet necunoscut, care se aruncă în luptă pentru a o apăra. Numele lui e West. Câteva zile mai târziu, ea îl reîntâlnește la liceu, iar neplăcerile nu se lasă așteptate: stârnit de ură, fostul iubit al lui Haley, Matt, caută un mijloc radical de a se debarasa de acest rival. Îi lansează o provocare: peste două luni, să se întâlnească pentru o luptă în ringul de box. Haley e îngrozită, știe că împotrivă lui Matt, membru al echipei de box thailandez, West n-are nicio șansă. Așa că decide să-l antreneze pe West Young, un băiat infatuat și impulsiv, întruchiparea a tot ceea ce ea și-a promis c-o să evite. West îi ascunde însă un mare secret: cine este el cu adevărat. Pentru el, Haley este șansa de a se mântui, așa că se încăpățânează să o ajute, să lupte pentru ea. Știe că nu-și poate schimba trecutul, dar poate va reuși să schimbe viitorul lui Haley.

Volumul a ajuns în mânuțele mele în urmă cu doi ani prin intermediul unul concurs și l-am amânat până acum în ideea că nu am toate volumele seriei și nu-l pot citi, însă se poate citi fără probleme și ca standalone. Nu am simțit nici măcar o clipă că ceva nu se leagă sau să facă vreo referire la acțiunea din volumele anterioare, iar odată finalizat volumul, mă gândeam că mult mi-a mai luat să descopăr așa poveste de…intensă.

Haley este o campioană națională de kickboxing, ceea ce mi s-a părut super tare și mi-a plăcut de când am aflat, doar auzind de lupte, deja mi s-au aprins beculețele și eram ferm convinsă că nu voi fi dezamăgită de acest volum. În urma unui eveniment dureros, iubitul ei la vremea respectivă a lovit-o, ea renunță la a mai practica acest sport, deși este pasiunea ei cea mai mare, dar totodată își impune să nu se mai implice în nicio relație cu luptătorii. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, în cale îi iese West Young, un tânăr ce îi ia apărarea într-o seară, când este atacată de doi băieți, astfel toate planurile ei sunt date peste cap, de parcă nu era destul de tulburată viața sa până acum. West este o bombonică impulsivă, care, pe cât de simpatico era, pe atât de mult îți venea să îi arzi vreo două. Își purta și el luptele cu propria demoni, iar viața sa nu era foarte diferită de a lui Haley, chiar dacă proveneau din clase sociale total opuse. Fiecare încearcă să-și protejeze secretele și să se împace cu trecutul, însă cum le va fii viitorul o dată ce drumurile li s-au intersectat?

Am citit volumul în doar șase ore, n-am mai putut deloc să mă desprind de el odată pătrunsă în povestea lui Haley și West. I-am îndrăgit de la primele apariții și m-am răsfățat cu aparițiile lor până la ultima pagină, am savurat povestea din tot sufletul, cum doar la ”Pactul” am mai pățit. Haley este o bada** și m-a încântat enorm acest lucru, nu a jucat nici măcar o clipă rolul de ”domniță în pericol”, a avut parte de o viață încercată de greutăți, a dat dovadă de o iubire peste limite față de membrii familiei sale și a fost dispusă să facă numeroase sacrificii pentru bunăstarea acestora. Jos pălăria în fața ei, așa personaje feminine să tot întâlnesc în cărți, mai mare dragul, sincer… Am avut eu câteva personaje pe care le-aș fi ”rezolvat” din jurul ei, primul fiind Matt, următorul o rudă de-a ei, de cum îi vedeam că apar, simțeam cum scot flăcări pe nas, mă transformam în balaur și impulsul de a-I extermina apărea instant. Mi-a părut rău și de West, nici el nu a fost ferit de acuzații și judecăți, și la persoanele din jurul lui aș fi împărțit câțiva pumni, dacă tot luasem lecții de la Haley. În ciuda tuturor diferențelor dintre ei, căci erau, se asemănau și foarte mult, reușeau să se completeze cum nu se poate mai bine. M-am și emoționat pe alocuri, am parcurs pagini cu un zâmbet larg pe față, au fost și pagini unde am râs din tot sufletul, m-am bucurat la maxim și mi-a transmis o stare de bine.

”Mai puternici împreună” este o poveste despre suferință, piedici și depășirea acestora, despre familie și greutățile întâmpinate, pasiune, împăcarea cu trecutul, iertare, iubire și a doua șansă, dar mai ales despre puterea de a depăși orice urmează să se întâmple, fie cât de rău o fi. Cum este proverbul ”unde-s doi, puterea crește…”, ei bine, chiar crește și când știi că ai sprijinul necesar alături, totul este în regulă.

Advertisement

One thought on “”Mai puternici împreună” de Katie McGarry (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s