”Corupt” de Penelope Douglas (recenzie)

 • Titlul original: ”Corrupt”
 • Autor: Penelope Douglas
 • Serie: Devil’s Night
 • Volum: I
 • Editura: Epica
 • Colecție: EpicLove
 • An apariție: 2020
 • Număr pagini: 496
 • Traducere de Adrian Deliu
 • Gen: dark romance
 • Vârsta: +18

Erika

Mi s-a spus că visele ar fi dorințele inimilor noastre. Cu toate astea, coșmarurile mele s-au transformat în obsesia mea. Numele lui e Michael Crist. Fratele mai mare al partenerului meu e ca filmul ăla de groază la care te uiți printre degete. E chipeș, puternic și total înfricoșător. Starul echipei de baschet a facultății lui, acum ajuns la profesioniști, e mai preocupat de praful de pe pantofii săi decât de mine. Eu însă l-am remarcat. L-am văzut. L-am auzit. Lucrurile pe care le făcea, faptele pe care le ascundea. Ani de-a rândul am stat cu sufletul la gură, neputând să-l ignor. Acum am terminat liceul și am mers mai departe la facultate, dar n-am încetat să fiu cu ochii pe Michael. E rău, iar lucrurile urâte pe care le-am văzut nu mai pot rămâne închise în mintea mea. Pentru că, în sfârșit, m-a observat și el.

Michael

O cheamă Erika Fane, dar toată lumea îi spune Rika. Partenera fratelui meu a crescut în casa noastră și e mereu prezentă la masa de seară. Își lasă ochii în jos când intru eu îmi fac apariția într-o cameră și încremenește când mă apropii. Simt mereu frica revărsându-se din ea și, chiar dacă nu i-am avut trupul, știu că-i am în stăpânire mintea. Și, oricum, asta e tot ce vreau, de fapt. Asta până când fratele meu pleacă la școala militară, iar pe Rika o găsesc la facultate, singură. În orașul meu. Fără apărare. Ocazia e prea frumoasă ca să fie adevărată, la fel și sincronizarea. Pentru că, vedeți voi, acum trei ani i-a vârât în închisoare pe câțiva dintre prietenii mei din liceu, iar acum ei sunt liberi. Noi am așteptat. Am avut răbdare. Iar acum, absolut toate coșmarurile ei vor deveni realitate.

Prima mea întâlnire cu Penelope Douglas a fost în urmă cu mai bine de 5 ani, când am citit cartea ”Intimidare”, primul volum al seriei ”Fall Away”, iar de atunci, mi-am propus să-i descopăr cât mai multe din titlurile publicate. Abia anul trecut am reușit să obțin încă două cărți, iar anul acesta am avut oportunitatea de a citi ”Corupt” cu ajutorul celor de la Epica, cărora țin să le mulțumesc din suflet pentru exemplarul oferit; îl găsiți ți voi în librării, dar și pe site-ul editurii aici.

“Corupt” ne prezintă povestea Erikăi și a lui Michael. Erika este o adolescentă a cărei viață a fost mereu controlată de alții, nu atât de părinții săi cât de persoanele ce o înconjoară și care pot obține un beneficiu de pe urma sa. Au încercat și au reușit (până într-un anumit punct) să-i influențeze fiecare acțiune pe care aceasta o făcea. Michael este fratele lui Trevor, iubitul Erikăi, dar totodată și un licean ce te îndeamnă să păcătuiești fără să stai pe gânduri. Mereu a fost criticat și comparat cu alții, este văzut ca o persoană arogantă, la care nu ajungi nici cu prăjina la nas, însă dacă este așa sau nu, este o cu totul altă poveste. Erika pleacă la facultate în altă localitate, se rupe de orașul unde a copilărit, vrea să uite trecutul, parte din el, căci pe Michael nu și-l poate scoate din minte. Drumul ei și al lui Michael se intersectează când nici nu se așteaptă, iar atunci sunt atrași precum magneții unul de celălalt și nutresc sentimentele ce nu ar trebui alimentate. Ei bine, cum inimii nu-i poți porunci, se lasă cu scântei 🙈…iar mai mult de atât nu vă spun…dacă sunteți curioși, vă rămâne să o descoperiți, dar fiți cu băgare de seamă, este pentru 18+.

Acțiunea volumului este redată atât din perspectiva Erikăi, cât și a lui Michael, cu treceri episodice în trecut și prezent, ceea ce mi-a plăcut tare mult, am putut să-mi formez propriile idei, dar să le și observ acțiunile mult mai bine, gândurile și evolția de-a lungul anilor trecuți, de la momentele surprinse în capitolele trecutului, la cele din prezent. De multe ori am fost călcată pe bătături de unii dintre prietenii lui Michael, i-am simțit eu pe cei ok, ca să spun așa, dar și pe drăcușori și-mi venea să intru în carte și să-i sugrum, nu alta, toate sentimentele nasoale mă treceau când îi vedeam și mi se activau ”nervi nervoși”. Deși am avut momente când îmi venea să îi ard câteva palme Erikăi, îmi dădea impresia că ea altceva nu știe decât masculi și mă terminau gândurile sale, până la urmă și-a revenit (probabil palmele mentale trimise către ea și-au făcut efectul…) și n-am mai putut de drag când am observat că pune piciorul în prag și se schimbă treaba. Michael, ce să mai…am băloșit la el, sincer, nici nu se putea altfel (dar șșșttt, să nu-I spuneți iubitului meu, că mă lasă să dorm singură și mie nu-mi place…), a fost creat în așa fel încât doar observându-l în cadru, să te treacă toate gândurile necurate și credeți-mă, or să vă treacă…dar a avut și el momentele sale în care l-aș fi scuturat puțin, doar așa, să-i bag mințile-n cap…

Ce pot să vă mai dezvălui este că a fost o lectură extrem de interesantă, intensă și captivantă, îmi era tare greu să o las deoparte, mă tot corupea să citesc și să citesc, până s-o dovedesc. Nu puține au fost pasajele pe care le-am citit cu sufletul la gură, dar și cu fiori străbătându-mi corpul…ce să mai, am savurat povestea cu fiecare pagină parcursă. Chiar și cu nervii întinși la maxim uneori, am avut episoade când m-am și emoționat puțin, am fost cu ochii pe personaje mai ceva ca un detectiv, iar povestea lor m-a încântat peste măsură. Parcă a fost prea scurtă, aș mai fi vrut câteva pagini, mi-a părut rău când am ajuns la final și am realizat că sunt nevoită să mă despart de personaje, însă am o mică speranță că mă voi reîntâlni cu o parte din ele în volumul următor al seriei, volum care-l are ca și personaj principal pe Kai, un alt mascul pe care l-am devorat din priviri…(vai, păcatele mele…), unul dintre prietenii lui Michael.

”Sexul nu e esențial (…). N-avem nevoie de sex ca să supraviețuim, dar avem nevoie de el ca să trăim. E un moment de extaz, una dintre puținele ocazii când toate cele cinci simțuri ating absolutul.”

”Ce vedeam la el? Răspunsul era atât de simplu , încât nici măcar nu trebuia să stau pe gânduri. Același lucru pe care îl văzuse el la mine, cu ani în urmă, în catacombe. Foamea. Nevoia de a mă desprinde și dorința de a găsi acea unică persoană de pe planetă capabilă să mă înțeleagă. Tentația de a căuta toate lucrurile despre care ni se spunea că nu ne erau permise…”

”Atunci când vrei să faci impresie și crezi că ai împins lucrurile suficient de departe, mai împinge-le un pic. Fă în așa fel încât lumea să se întrebe dacă nu cumva ești un pic sărită de pe fix. Așa, n-o să se mai ia nimeni de tine.”

Advertisement

One thought on “”Corupt” de Penelope Douglas (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s