”Pactul” de Elle Kennedy (recenzie)

  • Titlul original: ”The Deal”
  • Autor: Elle Kennedy
  • Serie: Off-Campus
  • Volum: I
  • Editura: Epica
  • Colecție: EpicLove
  • An apariție: 2020
  • Număr pagini: 464
  • Traducere de Sorin Petrescu
  • Vârsta: +17 ani

Ea e pe cale să încheie un pact cu băiatul cel rău…

În sfârșit, Hannah Wells a găsit pe cineva de care se simte atrasă. Deși de obicei e sigură pe sine, la capitolul sex și seducție are multe probleme, provocate de un incident dureros din trecutul ei. Dacă vrea cu adevărat să atragă atenția tânărului pe care îl place, Hannah va trebui să își învingă nesiguranța și să îl facă să o observe… chiar dacă asta înseamnă să îl mediteze pe căpitanul echipei de hochei a universității — un tip enervant și încrezut —, în schimbul unei întâlniri aranjate.

… și va fi o experiență amețitoare.

Cea mai arzătoare dorință a lui Garrett Graham este să joace hochei în liga profesioniștilor, după ce termină facultatea. Dar o notă catastrofală obținută la un examen amenință să zădărnicească visul pentru care a muncit atât de mult. Prin urmare, dacă pentru a-și asigura locul în echipă trebuie să ajute o fată să stârnească gelozia altuia, nimic nu îi va sta în cale. Însă un sărut neașteptat duce la cea mai nebunească partidă de sex din viața lor. Acum trebuie să o convingă pe Hannah că pe el îl dorește.

”Pactul” este una dintre noutățile primite din partea editurii Epica la început de lună, alături de ”Dintotdeauna tu” a lui Colleen Hoover, a cărei recenzie o găsiți pe blog aici, ”Vicious” scrisă de L.J. Shen și ”Corupt” de Penelope Douglas, carte ce urmează să o parcurg cât de curând 😊. Este prima carte ce o citesc de la autoarea Elle Kennedy și cu mâna pe inimă vă spun că m-a convins de la primele pagini să mai citesc și alte cărți de-ale autoarei. Face parte din seria Off-Campus, fiind primul volum al seriei și urmărește povestea lui Hannah și a lui Garrett, doi studenți la Universitatea Briar; o găsiți atât în librării, cât și pe site-ul editurii aici. Drumurile lor se intersectează la facultate, mai exact la cursul de Etică. Hannah este studenta care a obținut nota zece la un test susținut, Garrett este studentul care a luat o notă ce amenință să-i strice media și să-i afecteze locul în echipa de hochei. Așa că, ce-i rămâne de făcut, decât să o convingă pe Hannah să-i dea o mână de ajutor și să fie meditatoarea lui. Deși pare un lucru banal, acest ajutor vine cu condiții, iar cei doi ajung să facă un pact. Cum va decurge acest ”aranjament” rămâne să aflați voi 😉…

De la primele pagini ale volumul am simțit că e ce trebuie și că voi ajunge să iubesc această serie, iar până am ajuns la final, mi s-a confirmat cu vârf și îndesat acest sentiment. Hannah și Garrett mi-au cucerit sufletul de la prima întâlnire și m-am distrat alături de ei cum nu m-am mai distrat de multă vreme. Dialogurile lor au fost sarea și piperul, încărcate de umor și sarcasm, împunsăturile lor mi-au provocat dureri de burtă de la atâta râs și muream de drag, nu alta, până și iubitul meu îmi spunea să-mi mai revin, că mă sufoc de atâta râs, să mai respir… Am descoperit, că în ciuda puterii de care dau dovadă la suprafață, toată acea stăpânire de sine, interiorul ascunde secrete dureroase, temeri peste care greu se trece, îi macină nesiguranța și evită, pe cât posibil, să își asume riscuri. Chiar dacă trăiesc cu impresia că sunt foarte diferiți unul de celălalt, se aseamană destul de mult, iar acea nebunie ce-I caracterizează pe fiecare în parte, îi atrage ca un magnet unul de celălalt. Nu ai nimic de pierdut dacă-ți acorzi o șansă și riști, cine știe…poate chiar ai ceva de câștigat 😊.

Pe cât de mult am râs parcugând acest volum, am avut și momente când îmi doream să pot intra în carte și să trag niște pumni, am avut parte de un personaj ce-mi venea să-i mânânc ficații, nu alta (și mie nu-mi place ficatul deloc…), și așa o repulsie mă lovea atunci când apărea în cadru, dar și o furie când observam că mendrele sale sunt pe cale să se materializeze. M-am și emoționat pe alocuri, povestea a reușit să-mi trimită fiori prin tot corpul, am avut lacrimi de bucurie, dar și de tristețe, m-am bucurat că protagoniștii au avut alături așa prieteni înțelegători și la fel de bezmetici ca și ei, i-au susținut indiferent de cauză și umerii lor au fost alături de fiecare data când a fost nevoie. În același timp, îmi doream să ajung la final, să văd cum va evolua toată povestea, deși aveam eu unele bănuieli, și sincer vă spun, când am ajuns la final, așa o tristețe m-a lovit, îmi și părea rău că-mi dorisem să ajung la final. De asta iubesc și nu iubesc seriile, dacă mă înțelegeți…

”Pactul” m-a trimis cu gândul la seria ”Zece respirații scurte” a lui K.A. Tucker, dar și ”Fall Away” a lui Penelope Douglas, acele serii le-am iubit din tot sufletul și am certitudinea că și seria ”Off-Campus” li se va alătura, fără doar și poate, își va primi locul de cinste în bibliotecă 😊. Acest prim volum al seriei a fost unul încărcat de dialoguri amuzante și spumoase, o poveste de dragoste ce-ți aprinde toate beculețe, scene de dragoste interesante, să le numesc așa, prietenii extrem de strânse, relații de familie tumultoase, nesiguranță, puterea de a merge mai departe, împăcare cu trecutul, dar și persoanje numai bune de urmărit: persoanje feminine puternice, ce nu se lasă doborâte cu una cu două, persoanje masculine la care să-ți clătești ochișorii, și credeți-mă…aveți la ce să vă clătiți ochii… Vă recomand ”Pactul” cu cel mai mare drag, este o lectură ce vă va da o stare de bine și este extrem de potrivită după o lectură ce vă muncește psihic (așa a fost în cazul meu…), vă destinde la maxim și este ca o gură de aer proaspăt.

Advertisement

One thought on “”Pactul” de Elle Kennedy (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s