”Unul dintre noi urmează” de Karen M. McManus (recenzie)

  • Titlul original: ”One of Us is Next”
  • Autor: Karen M. McManus
  • Editura: Herg Benet
  • Colecție: Passport
  • Data apariției: 2020
  • Număr de pagini: 384
  • Traducere de Cristina Nemerovschi

Acum există un nou mister de rezolvat la Liceul Bayview și un set complet nou de reguli. Haide, Bayview, știi că ți-a lipsit asta. O mulțime de aplicații dedicate bârfelor au răsărit una după alta de la moartea lui Simon, dar în anul care a trecut de când Cei patru din Bayview și-au demonstrat nevinovăția nimeni nu a reușit cu adevărat să învârtă caruselul zvonurilor răutăcioase așa cum o făcea el. Problema este că nimeni nu cunoaște secretele tuturor, cele mai ascunse dintre ele.

Până acum. De data aceasta nu e o aplicație – este un joc. Adevăr sau provocare. Phoebe devine prima țintă. Dacă alegi să nu joci, implicit ai ales Adevăr. Iar al ei se dovedește șocant. Urmează Maeve, iar ea ar trebui să știe deja – mereu e indicat să alegi Provocare. Cam pe când Knox e și el luat în vizor, lucrurile au devenit deja periculoase. Provocările sunt mortale, iar Maeve a aflat un lucru important de la Bronwyn în urmă cu un an: nu te poți baza niciodată pe poliție. Nu îți va oferi ajutorul, nu te va proteja. Simon e de mult ieșit din peisaj, dar altcineva din Liceul Bayview este hotărât să-i ducă moștenirea mai departe. De data asta, cu un set nou de reguli.

În acest volum ne-am reîntors la liceul Bayview, doar că nu alături de Bronwyn, Nate, Addy și Cooper, ci de sora lui Bronwyn, Maeve, prietenul ei cel mai bun și fostul iubit, Knox și Phoebe, colegă de liceu cu ea, dar și colegă de muncă cu Addy. Cei trei de văd vizați de un nou joc – Adevăr sau Provocare – joc creat de cineva ce și-a dorit să continue ceea ce Simon a început cu ajutorul aplicației Despre Asta, și care se dovedește a fii mult mai periculos decât aplicația. Un nou joc, deci noi reguli…tu ai curajul să participi?

Ei bine, m-am apucat de volum la scurt timp după ce am finalizat ”Unul dintre noi minte”, a cărui recenzie o găsiți pe blog aici, și sincer, m-am bucurat din plin de poveste, mai ales că m-am reîntâlnit cu o parte din personaje, dar și de faptul că acțiunea s-a dovedit a fi puțin mai alertă decât în precedentul. Secretele încă fac legea în liceul din Bayview și toți stau cu frica-n sân să nu fie dezvăluit ceva incriminatoriu în ceea ce-i privește, însă o dată secretul dezvăluit, trebuie să faci față situației. Avem trei perspective, a lui Maeve, Knox și Phoebe, și ceea ce mi-a fost mult mai ușor în a le urmări, a fost delimitarea acestora, fiecare perspectivă a fost redată într-un nou capitol, nu a fost ca-n ”Unul dintre noi minte”, unde aveam și câte două perspective per capitol, aspect ce crea confuzie uneori. De Maeve am prins drag încă din primul volum al duologiei, m-a surprins cu determinarea și inteligența sa, însă și Phoebe și Knox i s-au alăturat. Cu fiecare în parte am reușit să leg o conexiune și să le înțeleg frustrările, gândurile, acțiunile, ca să nu mai spun că i-am urmărit cu sufletul la gură ă dată ce s-au văzut vizați de creatorul jocului Adevăr sau Provocare.

Pot spune că ”Unul dintre noi urmează” mi-a plăcut mult mai mult decât ”Unul dintre noi minte”, a fost mai alert, răsturnările de situație nu au lipsit, mi-au dat impresia că vin în valuri și a reușit să mă țină captivată cu fiecare capitol parcurs. Am dat peste secrete extrem de dureroase, cărora cu greu le poți face față, trădări din partea cui nu te aștepți, povești de dragoste vechi, ce s-au consolidat cu timpul, dar și altele ce s-au înfiripat în paginile acestui volum, prietenii dintre cele mai frumoase și legături de familie puternice, dar ce abia acum se fac simțite. A cuprins câte puțin din fiecare și a ieșit chiar bine 😊. Vă recomand să parcurgeți duologia, sunt ușurele, perfecte de parcurs într-un timp scurt, limbajul nu este deloc greoi, paginile vor trece de la sine, plus că vă va prinde povestea. Eu mă bucur din suflet că am reușit să le parcurg și țin să mulțumesc editurii Herg Benet pentru că mi-a oferit un exemplar din ”Unul dintre noi urmează”, cărțile le găsiți pe site-ul lor aici 😊.

Advertisement

One thought on “”Unul dintre noi urmează” de Karen M. McManus (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s