”Regatul aripilor si al pieirii” de Sarah J. Maas (recenzie)

  • Titlul original: ”A Court of Wings and Ruin”
  • Serie: ”Regatul spinilor și al trandafirilor”
  • Volum Din Serie: 3
  • Autor: Sarah J. Maas
  • Editura: RAO
  • Data publicării: 2019
  • Număr Pagini: 784
  • Traducere de Andra – Elena Agafiței prin Lingua Tradom

Un război iminent amenință tot ceea ce Feyre prețuiește mai mult în cel de-al treilea volum al seriei Regatul spinilor și al trandafirilor. Feyre a revenit în Regatul Primăverii, hotărâtă să adune informații despre strategiile lui Tamlin și despre amenințarea invadării de către acesta, a Prythianului, pe care-l vrea îngenuncheat. Pentru a atinge acest scop însă, Feyre este nevoită să joace jocul extrem de periculos al imposturii. Un simplu pas greșit poate fi fatal atât pentru Feyre, cât și pentru poporul său. Războiul este pe cale să izbucnească, iar Feyre trebuie să-și dea seama în care dintre Marii Lorzi poate avea încredere și să-și caute aliați în cele mai nebănuite locuri. Pământul va fi înecat în sânge.

Ei bine, iaca am citit și al treilea volum al seriei ”Regatul spinilor și al trandafirilor”, imediat cum am terminat volumul doi, a cărui recenzie o găsiți pe blog aici 😉. În acest volum, lucrurile iau o întorsătură neașteptată și au loc foarte multe evenimente încărcate de neprevăzut, ceea ce pentru mine a fost o reală încântare, mi-am făcut eu multe filme în cap de-a lungul lecturii, unele s-au confirmat, altele nu, dar a fost foarte bine așa. Dacă-n volumele anterioare, Feyre a avut obiceiul de a mă irita pe ici, pe colo, de data aceasta chiar a crescut în ochii mei și m-a determinat s-o urmăresc cu sufletul la gură, evoluția sa a fost una demnă de urmărit și de apreciat, totodată, o diferență mare de la primul volum și până la acesta, m-a suprins într-un mod extrem de plăcut și mă bucur de acest lucru. Rhysand e Rhysand și nu prea am ce să spun despre el, sincer, numele vorbește de la sine…(cei care ați citit seria, știți deja despre ce vorbesc, iar ceilalți de n-ați citit-o încă, chiar vă invit să-l descoperiți, Lordul Întunericului chiar este un personaj memorabil…). Un alt personaj ce a reușit să mă surprindă a fost Nesta, sora cea mare a lui Feyre, pe care n-am avut ochi s-o văd în primul volum, de cum apărea în cadru, se ridica părul pe mine și-mi venea să mă transform, nu alta, de data aceasta a suferit un ”upgrade” ce-n ochii mei i-a schimbat poziția, nu cu mult, dar ceva acolo… Mă irita uneori, alte ori mă distra, dar per total am ajuns s-o agreez cât de cât, deci, zic eu, e un plus în ceea ce o privește.

Având în vedere faptul că am citit volumul într-o zi (mda, mai fac și din astea, nu sunt cu toate țiglele pe casă…), cred că realizați cât de tare m-a prins povestea, iar de această dată chiar mi-a fost greu să las cartea deoparte. Acțiunea a fost una intensă, am parcurs romanul cu sufletul la gură și-ntr-o tensiune, aș putea să spun, au curs și ceva transpirații pe mine, palmele nici nu mai spun, posibil să fi lăsat niște (multe…) amprente pe paginile cărții, chiar am avut parte de un moment extrem de intens în care și lacrimile amenințau să mă lovească și să-mi ude obrajii… Alături de acțiunea alertă, povestea a fost încărcată și de emoții, unele puternice, mult suspans, nu au lipsit nici replicile tăioase, amuzante și sarcastice, ce să vă mai spun de ”micile” momente de iubire…îmi răsare un zâmbet pe chip doar când mă gândesc la ele. Deși am avut tendința ca pe parcursul seriei, dar și când am finalizat volumul, să fac o comparație cu seria ”Tronul de Cleștar”, am realizat că nu-mi pare deloc rău că am dat o șansă acestei serii, chiar dacă nu m-a bulversat și nici intrat sub piele așa cum am pățit cu cealaltă seriei a autoarei.

Așa că, părerea mea, în ceea ce privește seria, este că merită o șansă, această lume fantastică creată de Sarah J. Maas este una de ținut minte, își lasă o amprentă cu ajutorul personajelor, atât a celor pozitive, cât și a celor negative, ca să nu mai spun de creaturile fantastice întâlnite în poveste. Povestea de dragoste este una tare frumoasă, plină de emoții și tandrețe, relațiile de prietenie sunt extrem de strânse, prietenii pentru care se merge până-n pânzele albele și ce merită orice sacrificiu, are și comploturi, trădări, peisaje ce-ți taie răsuflarea…are de toate pentru toți 😊.

Advertisement

3 thoughts on “”Regatul aripilor si al pieirii” de Sarah J. Maas (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s