”Soția dintre noi” de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen (recenzie)

  • Titlul original: ”The Wife Between Us”
  • Autor: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
  • Editura: LITERA
  • Colecție: Buzz Books
  • An apariție: 2018
  • Nr. pagini: 446
  • Traducător: Alina Simut

Vanessa, recent divorțată de Richard, află că acesta s-a logodit din nou și o invidiază pe noua femeie din viața lui, Nellie. Richard, manager de succes al unui fond speculativ, s-ar putea să le înșele însă pe amândouă, și nu doar pe ele.
Când veți citi această carte, veți fi tentați să faceți o mulțime de presupuneri. Veți presupune că citiți despre o fostă soție geloasă. Veți presupune că aceasta este obsedată de înlocuitoarea ei – o femeie frumoasă, mai tânără, care urmează să se mărite cu bărbatul pe care îl iubesc amândouă. Veți presupune că ați descifrat anatomia acestui triunghi amoros încurcat. Nu faceți nici un fel de presupunere!
Soția dintre noi este un roman plin de întorsături de situație, care prezintă complexitatea și secretele unei căsnicii de invidiat – și adevărurile periculoase pe care le ignorăm în numele iubirii.

După ce am citit ”Fata anonimă”, despre care am scris pe blog aici, mi-am spus că trebuie să citesc și ”Soția dintre noi”, auzisem doar de bine în ceea ce o privește, așa că zis și făcut, iar romanul a fost prima mea lectură din luna august și nici nu se putea mai bine de atât. Căsătoria Vanessei s-a încheiat de curând, Richard i-a găsit deja o înlocuitoare mult mai tânără, dar și mai potrivită, cu care s-a logodit și urmează să se căsătorească. Însă Vanessa nu are pace o dată ce divorțul s-a finalizat, este cuprinsă de diverse gânduri, atât în ceea ce-i privește viața după divorț, dar și a perioadei de timp în care a fost femeie căsătorită, cât și viața pe care o va duce înlocuitoarea sa drept soție a lui Richard… Dacă ești de părere că toată povestea este bazată pe gelozia unei femei părăsite, gândește-te de două ori, presupunerile nu-și au locul atunci când te lași captivat de paginile ”Soției dintre noi”…

Cum spuneam și mai sus, mă bucur că am început luna august alături de un titlu așa bun, îmi era dor de un thriller captivant, care să se joace cu mintea mea după bunul său plac, să mă izbească cu răsturnări de situație și să-mi trezească puțin paranoia. Și nu am fost deloc dezamăgită de ”Soția dintre noi”, chiar de la primele pagini am fost captivată de povestea Vanessei, dar și a lui Nellie, și deși mi-am format idei în ceea ce privește cursul poveștii, evident că mi-am primit palmele cuvenite, o singură bănuială mi s-a confirmat și o dată confirmată, s-a trezit detectivul din mine, am parcurs cartea cu sufletul la gură, am dat paginile în neștire, prinsă în întorsături, dar și curioasă de deznodământ. De multe ori am avut impulsul de a scutura cartea, nu știu de ce, poate pentru a le băga mințile-n cap personajelor, nu că ar fi funcționat… Am reușit să parcurg volumul în câteva ore, m-a prins în mrejele sale și nu mi-a dat drumul până nu m-am apropiat de final. Și ce final…dacă nu mi-au ajuns palmele primite de-a lungul lecturii, ei bine, finalul mi-a mai servit o tură, să fie sigur…

Chiar dacă a fost romanul de debut al autoarelor Greer Hendricks și Sarah Pekkanen, a fost unul foarte bun, părerea mea, și se observă evoluția acestora din ”Fata anonimă”. Nu pot să spun că mi-a plăcut la fel de mult ca celălalt roman al lor, însă a reușit să mă țină în priză până la final. ”Soția dintre noi” a fost titlul potrivit la momentul potrivit, a avut acțiune alertă, mult suspans, joc psihologic și răsturnări de situație, dar totodată a fost și o dovadă că roata se întoarce, exact atunci când nici nu te aștepți… Romanul poate trece lejer ca o lectură într-o zi de relaxare în parc sau plajă, în câteva ore va fi gata cu siguranță, așa că data viitoare când ai programată o ieșire de genul, asigură-te că o ai în geantă 😉.

Advertisement

One thought on “”Soția dintre noi” de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s