“O nouă şansă” de Mona Kasten (recenzie)

  • Titlul original: “Trust Again”
  • Autor: Mona Kasten
  • Editura: Bookzone
  • An apariție: 2020
  • Număr pagini: 416
  • Traducere de Iulia Dromereschi

“Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Chiar și în iubire. O nouă șansă este volumul doi al seriei Again, o carte de dragoste fenomen internațional, tradusă în numeroase limbi, cu peste 600.000 de exemplare vândute doar în Germania.

Cum poți să repari o inimă frântă?

Allie și Kaden predau ștafeta iubirii celor mai buni prieteni, iar de îndată ce Dawn îl cunoaște pe Spencer, simte că ceva e pe cale să se întâmple. La fel vei simți și tu, iar această poveste nu va lipsi de pe lista ta cu top cărți de dragoste. Sentimentele de iubire se înfripă din ce în ce mai mult în inima protagonistului, însă Dawn e convinsă că orice ai face, la final vei fi rănit. Spencer e hotărât să-i arate contrariul și începe o bătălie în care iubirea devine cea mai puternică armă. Steagul alb se ridică abia atunci când Dawn află că în spatele poveștii lui de viață se ascund răni emoționale adânci. Acum O nouă șansă dezvăluie două suflete ce se întâlnesc cu adevărat și pornesc într-o călătorie la finalul căreia speră să se vindece reciproc.

O carte de dragoste despre puterea iubirii de a duce pasiunea dincolo de cer, o gură de aer proaspăt presărată cu o iubire de neuitat ce te poartă cu pași repezi spre a valora mai bine micile bucurii ale vieții.”

Am aşteptat acest volum încă de când l-am finalizat pe primul, despre care am scri pe blog aici, şi sunt extrem de fericită pentru coletul încărcat de bookurii primit de la Bookzone în urmă cu câteva zile, le şi mulţumesc din suflet pe această cale, TBR-ul meu a fost dat complet peste cap, dar nu mai contează…au făcut un copil super fericit. De cum l-am desfăcut, mi-am propus ca prima lectură să fie volumul „O nouă şansă”, eram foarte nerăbdătoare să aflu ce s-a întâmplat cu personajele din „Un nou început”, dar totodată îmi doream să descopăr şi povestea celorlalte personaje. Atât Dawn, cât şi Spencer, cei mai buni prieteni ai lui Allie şi Kaden, au un trecut încărcat de secrete dureroase, secrete ce nu au fost împărtăşite nimănui, din teama de a nu fi judecaţi şi din dorinţa de a merge mai departe indiferent de cele trăite. Însă lucrurile nu se petrec chiar aşa cum îşi doresc ei, iar tatonările dintre aceştia aprind adevărate scântei. Dawn se teme să nu fie, din nou, rănită, ultima relaţie i-a lăsat un gust amar şi nu-şi doreşte ca inima să-i fie din nou distrusă, iar Spencer îşi pune în gând să-i demonstreze contariul, nu sunt toţi bărbaţii la fel şi merită să-ţi acorzi o nouă şansă la iubire. De la o tatonare până la primul sărut, nu este decât un pas…iar cum decurg lucrurile între cei doi…eh, rămâne să descoperiţi…cartea o găsiţi pe site-ul celor de la Bookzone aici.

M-am ataşat foarte repede de personaje, mi-au ajuns la suflet instant, deşi am avut momente când le-aş fi tras nişte palme sănătoase, dragostea mea pentru ele a fost cu năbădăi, dar a meritat fiecare pagină. Am parcurs volumul cu un zâmbet imens pe faţă şi am râs din suflet la replicile dintre Dawn şi Spencer şi nu numai, apariţiile lui Allie şi Kaden mi-au reamintit de ce m-am îndrăgostit de ei în primul volum, şi sincer vă mărturisesc că sunt mega curioasă ce personaje îşi vor mai destăinui povestea în următoarele volume ale seriei „Again”. Mi-a dat o stare de bine lecturarea acestui volum şi nu pot decât să mă bucur că am început luna cu o carte amuzantă, încărcată de iubire, dar şi de durere şi suferinţe. Am empatizat foarte mult cu Dawn, i-am înţeles fiecare temere în parte, însă îmi venea s-o împing de la spate şi s-o scutur puţin, ţipam la ea că nu e dracul chiar atât de negru şi să mai rişte puţin, că nu păţeşte nimic. Bine că a fost Spencer acolo şi a mai făcut din treaba mea…Spencer, o dulceaţă de băiat, ce mi-a intrat sub piele unu-doi, îmi venea să-l mănânc, dragul de el…Avea şi el gărgăunii lui, dar acesta a fost farmecul poveştii…

„O nouă şansă” este povestea a două suflete rănite, cu răni emoţionale adânci, dar simpatică de-a dreptul. Se citeste foarte repede, nu mi-a permis timpul, altfel o citeam într-o zi, nu în trei, dar chiar şi aşa, îmi era foarte greu să las personajele în urmă şi să revin la ele următoarea zi. Abia aşteptam să se încheie programul de lucru să mă pot reîntâlni cu Dawn şi Spencer, curiozitatea mea în ceea ce îi privea nu mai îmi dădea pace, şi chiar dacă am râs foarte mult alături de ei, m-am şi emoţionat foarte tare spre final…speranţa chiar este, dacă-ţi permiţi să faci pace cu trecutul şi să te bucuri de fiecare zi…atât de multe aş vrea să vă spun, însă v-aş strica tot farmecul lecturii şi nu vreau acest lucru…Această serie a devenit plăcerea mea vinovată, sincer, şi cu drag aş reveni când mă loveşte dorul nebun de o destindere pe măsură.

Advertisement

One thought on ““O nouă şansă” de Mona Kasten (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s