”Cine a ucis-o pe Heidi” de Marc Voltenauer (recenzie)

  • Titlul original: “Qui a tué Heidi?” 
  • Autor: Marc Voltenauer
  • Editura: Tritonic
  • Colecție:  Thriller & Mystery
  • An aparitie: 2020
  • Număr pagini: 476
  • Traducere de Claudia Dionise

”Un asasin ucide un politician în timpul unei reprezentații la Opera din Berlin. Următoarea sa destinație: Geneva. Apoi: Gryon. Este momentul în care pașnicul sat devine gazda unor evenimente dramatice, iar inspectorul de poliție Andreas Aeur este nevoit să revină în serviciu și, cu sprijinul partenerului său Mikael, să investigheze câteva cazuri violente, aparent fără legătură unul cu altul.”

”Cine a ucis-o pe Heidi” a fost un dar din partea editurii Tritonic și vreau să le mulțumesc pentru oportunitatea oferită, de a descoperi un nou autor, a fost prima mea întâlnire cu autorul Marc Voltenauer și nu am fost deloc dezamagită, sigur vor mai urma și alte întâlniri… Romanul îl are în cadru pe inspectorul Andreas Auer, care, aflat în concediu de odihnă, este nevoit să renunțe la relaxare, întrucât localitatea unde conviețuiește cu partenerul său, jurnalistul Mikael Achard, este gazda unor crime violente. Deși, aparent,  evenimentele par să nu aibă nicio legătură între ele, eh…veți descoperi dacă sunteți curioși citind cartea, o găsiți pe site-ul editurii aici…vă garantez o investigație ce vă va ține cu sufletul la gură…

Încă de la primele pagini am avut sentimentul că această carte cu greu o voi lăsa din mână și așa a fost, chiar dacă mi-a fost puțin dificil la început să urmăresc firul acțiunii, aceasta fiind redată la persoana a III – a și urmărind perspectivele a trei personaje, ulterior a prins formă și am parcurs-o rapid. S-a citit foarte ușor și m-am pierdut în neștire în poveste. Am fost surprinsă de crimele comise, unele dintre ele chiar m-au durut și-mi doream să iau de gât făptașul, am avut bănuielile mele în ceea ce-l privește și m-am bucurat enorm când am observat că mi se adeveresc, o parte din ele. Chiar și cu confirmarea acestora, am fost lovită de numeroase răsturnări de situație, ce m-au ținut în alertă și cu răsuflarea tăiată, m-au determinat să dau pagină după pagină, apropiindu-mă cu pași repezi de deznodământ. Fiecare dintre personajele acestui volum a fost învăluit într-un mister greu de deslușit, secrete dintre cele mai tulburătoare erau ascunse, iar unele acțiuni, pentru mine, au fost de-a dreptul cutremurătoare.

”Cine a ucis-o pe Heidi” a fost o nebunie totală, acțiunea m-a zăpăcit complet, dar în modul bun, nici nu reușeam să-mi revin bine după un eveniment că eram surprinsă de altul și din nou eram dată peste cap. Am observat cât de bolnave pot fi unele gânduri pornite în urma acțiunilor generate de persoane care, se presupune, că ar trebui să te susțină, cât de departe poate merge gelozia și de ce ești capabil să faci în urma acesteia, mai ales când este o gelozie bolnavă de-a dreptul, dar și cât de neînțelese sunt cei ce nutresc sentimente pentru persoanele de același sex, aceste neînțelegeri pot fi cauza uneia dintre cele mai periculoase bombe, iar când amenință să explodeze, nu mai poți face nimic pentru a o controla… Sufletul meu a avut parte și de puțină dragoste, Andreas și Mikael mi-au căzut la suflet instant, susținerea reciprocă și înțelegerea celor doi, chiar și din priviri, m-a cucerit complet. ”Cine a ucis-o pe Heidi” a fost un thriller numai bun de devorat, a avut crime, mister, răsturnări de situație și mult suspans, astfel determinându-mă să fiu cu ochii pe autor și să-i urmăresc viitoarele opere ce urmează a fi traduse la noi.

Advertisement

One thought on “”Cine a ucis-o pe Heidi” de Marc Voltenauer (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s