”Amantele trecutului” de Alexandra Gheorghe (recenzie – serie completă)

  • Editura: Stylished Books
  • An publicație: 2017, 2018, 2019
  • Număr pagini: 272, 240, 192

”Şhhhh! Nu spune nimănui ce faci după ce închizi cartea…
Nu alegem când şi de cine ne îndrăgostim, iar când o facem, iubim cu mâinile, cu ochii, cu atingerile. Iubim animalic, sau tandru, rapid, sau pe nemâncate, iubim gât, gânduri, picioare, trăiri, sâni, vise.
Prin „Amantele Trecutului” Alexandra Gheorghe readuce în vogă erotismul dezbrăcat frumos. Cele două eroine ale cărţii: Katia, o „aproape” rusoaică şi Svetlana, o basarabeancă cu ochi verzi, vor fi legate pe viaţă de un secret întunecat, o crimă făcută în numele unei iubiri ieşite din tipar. O carte care nu ţine cont de reguli, care tratează infidelitatea doar ca pe o altă formă a iubirii, care nu pune graniţe şi nu se teme de judecăţi. Este o altfel de poveste de dragoste. În care personajele nu sunt un El şi o Ea, ci: Ei şi Ele. Nu este o carte pentru femei care caută iubiri siropoase, ci pentru cele care nu caută nimic, doar trăiesc şi simt.  O carte pentru noi, amantele trecutului şi soţiile prezentului.”

Am câștigat seria în urma unui concurs organizat de @literamare, pe Instagram, în colaborare cu editura Stylished Books și m-am bucurat tare mult, întrucât au fost primele cărți incluse în biblioteca mea de la această editură și sper să nu fie și ultimele… Seria ”Amantele trecutului” urmărește povestea înflăcărată a Svetlanei, o femeie  dornică de iubire, de descoperire, ce-și încalcă limitele pentru a atinge plăcerea maximă, și a Katiei, o scriitoare sigură pe ea în ceea ce-i privește sexualitatea, ce nu se teme să riște și să experimenteze absolut tot în materie de sex, drumul celor două împletindu-se încă de pe vremea când erau la facultate. De atunci au devenit prietene foarte bune și mereu au fost sincere una cu cealaltă, poate prea sincere, iar discuțiile lor au fost fără perdea. De-a lungul celor trei volume avem ocazia de a o descoperi pe Svetlana, poveștile din ”Amantele trecutului” și ”Amantele trecutului: Ultimii pași” sunt redate din perspectiva ei, iar cea din ”Amantele trecutului: Ultimul zbor” este redată atât din perspectiva ei, cât și a Katiei.

Povestea lor este una îndrăzneață și provocatoare, încărcată de scene erotice pasionale, ce-ți transmit fiori prin tot corpul vrei, nu vrei, explorează senzualitatea atât prin gesture, cât și prin cuvinte, imposibil să nu te treacă transpirațiile și să nu te înfierbinți. Relația lor a fost extrem de explozivă, un spectacol de foc de artificii neîntrerupt, dar și nebună. M-am lăsat prinsă în jocul lor și m-am destins alături de ele, au fost molipsitoare din toate punctele de vedere, s-au completat perfect, dar s-au și distrus puțin câte puțin una pe cealaltă. Au iubit fără limită, atât femei, cât și bărbați, s-au iubit una pe cealaltă din toată inima și cu o pasiune aprinsă, au învățat să trăiască momentul și să profite la maxim de el. Au suferit, au fost călcate în picioare, și-au găsit alinare în brațele greșite, dar s-au vindicate și singure. Au fost îngeri și demoni, iubite și amante, au fost femei puternice care șia-u acceptat defectele și au greșit de nenumărate ori, însă nu s-au lăsat doborâte. Am descoperit că un singur gest, o privire sau un cuvânt poate fi la fel de sensual și poate să transmit același impuls ce te determină să-ți pierzi complet cumpătul. Am urcat pe cele mai înalte culmi ale plăcerii și am rămas de câte turnuri poate lua o viață pentru a te simți complet împlinită, iar atunci să realizezi că, totuși, îți mai lipsește ceva…

”Amantele trecutului” este o serie îndrăzneață ce vorbește despre libertate și încrederea între parteneri, despre prietenie și limite, dar și iubire, toate împletite cu scene încărcate de erotism ce-ți trezește corpul la viață și-ți trimite fiori prin tot corpul. Dacă nu sunteți pudici și nici nu vă simțiți jenați de erotism, eu zic să-i acordați o șansă acestei serii. Are de toate, veți râde, veți plânge, vă veți încinge, plus de asta, se citește foarte ușor și te prinde de la prima pagină, eu am citit seria în mai puțin de 24 de ore 😊.

Advertisement

3 thoughts on “”Amantele trecutului” de Alexandra Gheorghe (recenzie – serie completă)

  1. „Povestea este încărcată de scene erotice pasionale, ce-ți transmit fiori prin tot corpul… imposibil să nu te treacă transpirațiile și să nu te înfierbinți.”

    Uau! Vorbești serios? Ai pățit chestia asta?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s