”Taine și povești la feminin” de Maria Cristiana Tudose (recenzie)

  • An apariție: 2019
  • Editura: Bestseller
  • Număr pagini: 294

Mă gândesc la cât suntem de complexe, câte femei stau ascunse într-o singură femeie. Despre ele vreau să vorbesc. Despre femeile care pot inspira alte femei. Despre tine, despre mine, despre noi.
Zece povești ce au drept personaje principale zece femei puternice, deși imperfecte, dar de la care sper că fiecare dintre voi poate învăța ceva. — Maria Cristiana Tudose

Pe Maria Cristiana Tudose am descoperit-o prin intermediu cărții “Eu sunt femeie” în urmă cu câțiva ani, carte ce m-a uns pe suflet și a rămas acolo pentru totdeauna, iar când am văzut că va lansa o nouă carte, mi-am spus că trebuie să o am numaidecât. Cu ajutorul celor de la Bestseller am reușit să o aduc în biblioteca mea, alături de alte cărți de la această editură și vreau să le mulțumesc pentru oportunitatea oferită de a descoperi această carte, o găsiți și voi pe site-ul lor aici.


Volumul “Taine și povești la feminin” cuprinde povestea a zece femei puternice, hotărâte, sensibile, care au trecut prin multe încercări de-a lungul vieții pentru a ajunge unde sunt acum, au fost nevoie să facă multe alegeri pentru a-și îndeplini visele, au suferit și au luptat pentru ceea ce și-au dorit. Poveștile lor sunt poveștile noastre, ale femeilor independente, care nu au nevoie de un bărbat pentru a le întreține și nici pentru a fi fericite, ale femeilor sensibile, care au suferit din cauza bărbaților și și-au pierdut încrederea în aceștia, fiindu-le teamă de a mai acorda o a doua șansă iubirii și poate bărbatului potrivit, ale femeilor care au făcut totul pentru persoana iubită, au acceptat jigniri și reproșuri doar pentru că au avut un voal peste ochi și nu au vrut să vadă realitatea și nici să o accepte, ale femeilor care au renunțat la cariere pentru a-și face o familie și a se dedica bărbatului în totalitate, ca apoi mulțamul să le fie abuzul. Este povestea femeilor care nu s-au lăsat doborâte la pământ și care, indiferent de greutăți, s-au ridicat mai puternice, cu mai multă încredere în sine și mai determinate de a fi fericite pe deplin.


M-am regăsit câte puțin în fiecare poveste redată și din fiecare istorisire am avut câte ceva de reținut, fie că a fost povestea femeii curtate de tot bărbații, cu multă încredere în sine, dar care a dat cu piciorul iubirii adevărate pentru că se simțea superioară, fie că a fost povestea femeii ce a fost nevoită să muncească printre străini pentru a asigura un trai bun familiei sale, fiind exploatată de aceștia sau a femeii care a fost mereu susținută pe bărbatul iubit, indiferent de slăbiciunile, geloziile și nesiguranța sa, bărbat ce a fost alături de ea să o liniștească și să o iubească pentru totdeauna cu bune și rele. M-am emoționat alături de ele, am plâns alături de ele, am suferit, dar am și iubit cu toata forța, le-am înțeles alegerile, le-am judecat, m-au iritat unele acțiuni ale lor, dar chiar și așa, volumul mi-a ajuns la suflet, nici nu mă așteptam la altceva.


“Taine și povești la feminin” este cartea ce trebuie să o descopere fiecare femeie, întrucât are foarte multe de învățat din ea, printre care cum să facă deosebirea dintre iubirea falsă și cea adevărată, să nu permiți nimănui să-ți doboare valorile, cele influențate de familie și care te-au format, să nu uiti niciodată de unde ai plecat și să apreciezi ceea ce ai, mai ales ceea ce ține de familie și suflet, să nu devii superficial și să ai încredere în tine mult mai mult, pentru ca doar de tine depinde viitorul tău și nu de altcineva, cum să scapi de o relație toxică și multe altele. Dacă ați citit “Eu sunt femeie” și v-a plăcut, “Taine și povești la feminin” vă va ajunge la suflet cu siguranță.

”Descoperi cât ești de puternică atunci când nu ai de ales! Când este singura soluție pentru a merge mai departe înainte, altfel riști să cazi și să nu te mai ridici. Descoperi cât ești de puternică atunci când trebuie să-i protejezi pe cei dragi și realizezi că nu mai ai nimic de pierdut!”

”Iubirea este motiv de bucurie, de liniște sufletească. Iubirea îți oferă un motiv în plus pentru a savura fiecare moment al acestei călătorii numită viață.”

”Femeia este o forță a naturii, însă un singur lucru o poate face să se oprească: neîncrederea în sine.

”Uneori viața nu este așa cum o plănuiești, iar orice lecție de viață are un rost. Fie ea cum o fi, este viața ta și depinde de tine cum o aranjezi și ce oameni păstrezi în ea. este viața ta și trebuie să faci tot posibilul ca să fii fericită, chiar dacă asta înseamnă să renunți la oameni fără de care crezi că nu ai putea continua. Să știi că ești mai puternică decât crezi.”

”Asta înseamnă iubirea: să nu te mai saturi de atâta tandrețe și fericire, să te dezbraci de complexe și teamă, să te lași iubită și să simți că trăiești.”

”Omul potrivit apare la momentul potrivit. Restul? Sunt lecții de viață care te fac mai puternică, mai înțeleaptă, mai curajoasă.”

”Știi când vei iubi din nou? Când vei descoperi fericirea cu tine însăți, când vei înțelege că trebuie să-ți fii fidelă și că trebuie să te bucuri de prezent.”

”Fericirea se rezumă exact la lucrurile pe care noi le considerăm certitudini: sănătatea, familia, timpul, dragostea celor dragi.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s