Bookurii pentru cei mici de la Univers Enciclopedic 😊

În urmă cu câteva zile am primit un colet din partea celor de la Univers Enciclopedic cu noi cărticele pentru prichindeii de la Kids U. Întâi să le duc la ei, le-am parcurs și vă spun sincer, că m-am îndrăgostit pe loc de ele, ca și de celelalte cărți de la ei, de altfel. Ilustrațiile erau superbe și încă sunt, așa că următoarea zi le-am și dus celor mici, să le descoperim împreună. Am să vă vorbesc puțin despre ele, dar și cum li s-au părut lor 😊, poate printre ele găsiți vreuna potrivită pentru prichindelul/prichindeii vostri 😊.

Știm cu toții că somnul nu este același fără jucăria preferată, ce ne ține companie chiar și când călătorim în lumea viselor. Însă ce este de făcut când Ben nu-l găsește pe Ursuleț? Află și tu dacă l-a găsit sau nu din cartea ”Ben nu poate să doarmă fără Ursuleț” 😊. Micuții noștrii ne-au mărturisit că sunt nopți când pot să doarmă fără jucăriile preferate, pentru că și ele trebuie să facă băiță, să fie curate, să nu împrăștie microbi, însă nu este chiar așa de rău să nu ai jucăria cu tine, dar totuși, mai frumos e somnul când o ai alături 😊.

O dată cu venirea primăverii, vine și energia, starea de bine și vrei să faci de toate într-o singură zi, de parcă s-ar încheia primăvara. Vrei să-ți faci prieteni, să miroși florile, să alergi, să te cațeri în copaci, să înoți, însă este chiar posibil să faci atâtea? ”Un prieten pentru Ursuleț” ne demonstrează câte activități putem face într-o zi de primăvară și vă garantez că vă va captiva cu minunatele ilustrații, dar și cu o poveste pe măsură 😊.

”Te iubesc din toată inima” prezintă o poveste emoționantă despre dragoste, ce ne învață că, indiferent de bucuriile sau năzdrăvăniile noastre, părinții mereu ne vor iubi. Este suficient să punem mânuța în dreptul inimii și vom simți, până și copilașii noștrii au încercat și ne-au confirmat 😊.

”Mereu te voi iubi” ne dezvăluie o poveste încântătoare, care cu ajutorul rimelor, ne transmite unul dintre cele mai emoționante mesaje: ce înseamnă familia, chiar dacă sunt părinți, frați sau surori, bunici, unchi sau mătuși. Copilașii au îndrăgit-o de la prima lectură, mai ales datorită ilustrațiilor și s-au bucurat foarte mult să afle alături de animăluțe secretul dragostei 😊.

Alături de ”Bobo, elefănțelul curajos” am aflat atât de multe lucruri despre elefanți, nu doar cum să fii curajos. El este un elefănțel tare curios din fire, însă și foarte isteț, iar când se decide să meargă în junglă, deși i s-a interzis acest lucru, aventura sa este încărcată de peripeții. Copilașii l-au îndrăgit pe Bobo foarte mult, au fost extrem de curioși cum se va descurca în junglă singur, fără părinții săi, însă ne-au mărturisit că și ei sunt la fel de curajoși, doar sunt mari de acum, dar încă ascultă de părinți pentru că ei sunt și mai mari și știu mult mai bine de ce trebuie să facem un lucru sau nu.

”Marea carte a stelelor și planetelor” este cartea ce i-a lăsat blocat pe copilași, nu s-au mișcat de la locurile lor când am început să o parcurgem. Au fost tare curioși să afle despre planete, stele, Soare, nave spațiale și multe altele. Este perfectă pentru cei mici, totul este explicat cu ajutorul unul limbaj foarte simplu, ceea ce ușurează asimilarea informațiilor, până și pentru noi, adulții. Am admirat ilustrațiile de nenumărate ori și de fiecare dată ne-am minunat…o reală încântare să o parcurgem 😊.

V-am mai spus eu că la Kids U avem fani ai dinozaurilor, aceste animale de mult dispărute, însă nu v-am spus că ai noștrii copii m-au surpins când mi-au mărturisit că ei cunosc speciile de dinozauri, dar și cu ce se hrănesc. Ca să vezi, de data aceasta ei au fost cei care m-au învățat pe mine. Chiar și așa, tot am parcurs ”Marea carte a dinozaurilor” și ne-am bucurat de frumoasele ilustrații și ne-am reîmprospătat memoria, dar am aflat și lucruri neștiute de noi 😊. Cât de fascinante au fost aceste animale…

Nu ne este străin că ziua este momentul când agitația este la cote maxime, însă cu ajutorul cărții ”Ce se întâmplă noaptea” am aflat că nici noaptea nu e așa liniștită precum pare. Se întâmplă lucruri la fel de interesante, poate chiar mai interesante decât în momentul zilei, pentru că sunt învăluite în întuneric și nu pot fi privite de toți ochișorii curioși. Copii noștrii au rămas plăcut surprinși de ilustrațiile cărții și uimiți să afle că sunt persoane și animale ce nu dorm seara ca și ei, cî sunt oameni care lucrează în fabrici, animăluțe ce seara își fac apariția și-și încep activitatea, fiind animale ale nopții, nici mijloacele de transport nu se lasă mai prejos…lumea este într-o continuă mișcare 😊.

”Insula” este un mister pentru fetiță, tatăl ei și cățeluș atunci când naufragiază. Îi ocrotește și le oferă adopost așa cum știe mai bine, oameni nebănuind că insula nu este ceea ce pare. Cu fraze scurte și imagini încărcate de culoare, povestea dezvăluită ne-a prezentat o lume total necunoscută și ne-a demonstrat că și mamiferele sunt exact ca noi 😊.

Advertisement

2 thoughts on “Bookurii pentru cei mici de la Univers Enciclopedic 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s