„De trei ori tu” (partea a doua) de Federico Moccia (recenzie)

Titlu original: „Tre volte te”

An publicaţie: 2019

Editura: Bestseller

Număr pagini: 470

Traducător: Viorica Ungureanu

După șase ani, viața protagoniștilor noștri s-a schimbat. Păreau să fie fericiți, dar când se așteptau mai puțin, drumurile lor s-au încrucișat din nou…
După succesul cărților „Trei metri deasupra cerului” și „Te doresc”, vine continuarea poveștii de dragoste dintre Step, Babi și Gin. Vor rămâne împreună Step și Gin? Este fericită Babi în căsnicia ei?
În „Trei metri deasupra cerului”
Babi i-a frânt inima
În „Te doresc”
Gin l-a învățat să iubească din nou
În „De trei ori tu”
Step se află la o răscruce…
Cum se va termina povestea lui Step, Babi și Gin?

Eram extrem de curioasă de cum se va încheia povestea triunghiului amoros Gin – Step – Babi și am rămas surprinsă de final. Bănuiam eu că se vor întâmpla anumite lucruri, însă la finalul cu care am fost lovită chiar nu mă așteptam. Stiți foarte bine ce părere am avut eu despre personaje, am detaliat puțin în recenzia primei părți a volumului trei (pe care o găsiți aici, în cazul în care nu ați citit-o 😊), și din păcate mult nu prea pot să vă dezvălui în privința acțiunii (poate sunt printre voi persoane care încă nu au citit primele volume), dar nici a personajelor, pentru că părerea mea nu s-a schimbat foarte mult în privința acestora.

Babi a rămas la fel de enervantă, eu cel puțin, nu am reușit să o înghit nici acum după ce am finalizat seria, mi-a demonstrat că este capabilă să calce în picioare fericirea oricui pentru bunăstarea ei, nu a renunțat la șiretlicuri pentru a obține ce-și dorește, însă ce m-a iritat și mai mult a fost faptul că de cele mai multe ori i-au reușit șmecheriile. Nici Step nu s-a lăsat mai prejos, m-au supărat foarte tare nehotărârile lui, așa-mi venea să-l iau de gât și să-i trag vreo doi pumni, cu palmele n-aș fi rezolvat nimic, sincer, oricum, nu prea cred că aș fi rezolvat ceva nici cu pumnii…cert este că mă așteptam să-și revină și să-și bage mințile-n cap o dată pentru totdeauna, să realizeze că unele gesturi ale sale rănesc persoanele din jurul său. Nu se comporta ca un bărbat matur, ci ca un băiețandru în călduri…Pe de altă parte, Gin m-a determinat s-o iubesc și mai mult și mi-a demonstrat că merită toată aprecierea mea. A fost, este și va rămâne unul dintre personajele mele feminine favorite. Chiar și în cele mai dureroase momente a fost capabilă de bunătate și a ales să se sacrifice pentru binele celorlați, cu riscul de a fi devastată complet. Este un personaj puternic și nu am să-mi schimb prea curând părerea în privința ei, am înțeles-o complet în tot ceea ce avea în gând, în modul cum acționa și de ce lua decizile pe care le lua.

Acum înțeleg de ce autorul a ales să împartă volumul trei în două părți, prima parte te pregătește cumva pentru ce urmează în partea a doua, însă, chiar și așa, tot te surprinde și asta a foost ceea ce mi-a plăcut la această parte. M-a luat pe nepregătite și mi-a tras niște palme de m-au dezechilibrat, nu mă așteptam ca povestea să ia o asemenea întorsătură, bănuiam eu una, alta, dar bănuielile mele erau mai light, pe când deznodământul mi-a dat să mă satur. Am râs, m-am enervat maxim, m-au lovit frustrările, dar am și plâns, mai ales spre final când mi-a fost servită lovitura de grație. Visam la un cu totul alt final, însă autorul a avut alte planuri… A construit o poveste frumoasă, cu bune și cu rele, cu iubiri și dezamăgiri, trădări și suferințe, familie și prietenie, dar și secrete ce ies la iveală când nu te aștepți și care îți dau lumea peste cap. Această călătorie alături de Gin, Step și Babi a fost intensă, deși nu cum aș fi vrut eu, și țin să le mulțumesc celor de la Editura Bestseller pentru oportunitatea de a afla finalul acestei povești. Dacă te-am făcut și pe tine măcar puțin curios în privința trilogiei, o găsești aici 😊.

”Așa e viața, e glumeață, uneori se distrează pe seama noastră, uneori ne dă o mână de ajutor, iar alteori este foarte nedreaptă.”

”Zâmbetul este un semicerc care îndreaptă totul.”

”Tu mă faci să mă simt deosebit, mă faci să mă simt cel mai bogat bărbat din lume. Acei cincizeci de euro pe care ți i-am șterpelit valorau sute de miliaone de euro, și știi de ce? Pentru că m-au ajutat să te cunosc pe tine.”

”Sunt lucruri care nu au o explicație rațională. Cum ar fi dragostea. Poți să faci ceea ce trebuie de făcut, să-i pregătești dejunul și prânzul cu aceeași grijă, să te îmbraci drăguț pentru el, să fii femeia perfectă de lângă el, dar apoi îți dai seama că ești doar o actriță într-un film.”

”O sinucidere e un fel de faliment pentru cei care te iubesc și care ți-au fost mereu în preajmă, dar n-au fost de-ajuns.”

”Și atunci o sărut, fără rușine, fără gânduri, stăpân rebel al vieții mele. Continuăm s-o facem așa, de parcă am fi doi adolescenți care i-au trântit lumii ușa în nas, care vor să rămână singuri, care dintotdeauna au așteptat acest moment, pentru că cei ce iubesc nu au frică. Sărutul ei este unic, e iubire, e poveste fără sfârșit, e lacrimile mele și e durerea mea, e fericirea mea și viața mea, e blestem și dorință, e condamnare și libertate. Este ceea ce-mi doresc și fără de care nu pot trăi.”

”Știm că suntem păcătoși, nu vrem să ne pocăim, pentru că atunci când iubești, și iubești în acest fel, te gândești că ești deja iertat. Nu este aceasta iubirea despre care vorbea Dumnezeu? Aș da totul și aș renunța la tot numai să pot continua să trăiesc…Nu putea fi totul mai ușor de la început?”

”O iubire interzisă este cea mai mare nedreptate.”

”Iubirea înseamnă să-l faci pe celălalt să nu simtă greutatea propriilor incapacități.”

Advertisement

4 thoughts on “„De trei ori tu” (partea a doua) de Federico Moccia (recenzie)

  1. Nu știu de ce fug de această serie ca dracu de e tămâie. Am văzut filmele, l-am adorat pe Step (H în film), dar parcă finalurile triste ale acestora cântăresc greu și j unu mă simt pregătită sufletește să o urasc încă o dată pe Băbi. 🤫 Felicitări pentru recenzie.

    Liked by 1 person

      1. Eram chiar curioasa de final. Recunosc, stiu prea putine despre aceste carti de aceea imi doream o recomandare.Imi plac povestile de genul cu bad boys imblanziti de….dar daca nu are happy end nu vreau sa comand aceasta serie de carti. Asa ca poate imi scrieti in privat daca merita sa comand sau nu aceste carti. Multumesc.

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s