Cărţi de care s-au îndrăgostit copilaşii de la Kids :)

De mult timp nu v-am mai prezentat cărticele îndrăgite de cei mici de la Kids, iar în articolul de astăzi vă las o frântură din minunăţiile de la Editura Vlad şi Cartea cu Genius :). Ştiu că a trecut perioada Crăciunului, însă am ales să vă menţionez şi cărticele cu tematică de Crăciun, ca să vă pregătiţi pentru cel ce va urma :). Acestea fiind spuse, cărticele sunt:

Copilaşii de la Kids U sunt mare fani ai cărţilor lui Dr. Seuss, mai ales datorită poveştilor cu rime, dar când au auzit de „Cum a furat Grinch Crăciunul” s-au îngrijorat puţin. Oare chiar vor rămâne fără Crăciun? Au fost foarte atenţi pe tot parcursul lecturii, curioşi de ce năzdrăvănie va pune la care Grinch pentru a-i lăsa fără Crăciun pe locuitorii din Cineşti, s-au întristat când au văzut că a adunat toate cadourile din case, astfel copii vor fi tare necăjiţi, însă totul ia o întorsătură neaşteptată şi vor afla, asemeni lui Grinch, că nu doar cadourile aduc fericirea de sărbători şi bucuria vine de unde te aştepţi mai puţin.

Ce părere ai de o călătorie spre Polul Nord să-l vezi pe Moș Crăciun? Dar să fii norocosul care primește primul cadoul?
Ne-am alăturat și noi copiilor deja urcați în “Expresul Polar”, întrucât ideea de a-l vedea pe Moș Crăciun ne-a bucurat tare mult. O călătorie magică, ce i-a fascinat pe copii de la mic la mare, începând cu prima pagină și până la ultima.

„Călătorie” este cartea ce ne-a pus imaginaţia la lucru într-un mod intens. Datorită faptului că este doar ilustrată şi nu prezintă o poveste cu ajutorul cuvintelor am avut posibilitatea să ne dăm frâu liber imaginaţiei şi să creăm propria poveste. Fetiţa ne-a arătat cum putem evada din multe situaţii neplăcute doar cu ajutorul imaginaţiei şi totodată, ne-a demonstat cât de puternică este imaginaţia. Copilaţilor le-a plăcut foarte mult, mai ales că au avut posibilitatea să-şi creeze propria poveste.

Oare câte animale încap într-o mănuşă? Noi am fost de părere că niciuna, însă cartea „Mănuşa” ne-a demonstat contrariul. Pentru că Nicuşor este neatent, şi-a pierdut mănuşa în zăpadă, iar când aceasta este găsită, rând pe rând de animalele pădurii, acestea aleg să locuiască în ea, fiind cald şi bine. Cei mici s-au minunat când au aflat câte animale au loc într-o mănuşă mică, dar au fost şi foarte încântaţi de poveste, fiind relatată cu ajutorul unor cuvinte cât mai simple şi ilustraţii captivante. Însă vă recomandâm un lucru: nu încercaţi să vedeţi câte animale întră în mănuşă, e suficient că aflaţi datorită mănuşii lui Nicuşor!

Alături de „Doctorul de Soto” am aflat că să fii dentist este o meserie cu riscuri, mai ales când te vezi pus în situatia de a trata un vulpoi, dacă te mănâncă? Vulpoi sunt şireţi şi te pot păcăli, dar noi am descoperit că Doctorul de Soto are soluţii pentru tot. Copilaşii ne-au mărturisit că şi ei au făcut vizite la dentist şi au fost curajoşi, chiar avem copii ai căror părinţi „repară dinţii altor copii”, dar şi adulţilor. O carte amuzantă şi frumoasă, ce copilaşilor le-a plăcut de la prima lectură!

”Un pupic pentru tătic” a fost un dar din partea editurii Art și le mulțumesc pe această cale 😊. Copiii au fost foarte încântați de poveste, și nu numai ei, atât de ilustrații, cât și de povestea pupicului pentru tătic. A fost extrem de solicitată la programul de somn, mai ales datorită pupicilor, ai noștri prichindei sunt niște pupăcioși incurabili 😊, dar noi deja știm că nu funcționează siretlicurile lor și nani este nani, însă nani este mult mai plăcut atunci când este însoțit de pupicul pentru somn. Cartea o găsiți pe site-ul editurii Vlad și Cartea cu Genius aici.

”Noapte bună, noapte bună, șantier sub clar de lună” este una dintre cărticelele ce copilașilor le este foarte dragă și le place să le-o citim la somn mai ales băiețeilor. Cu rime care te îmbie la somn, chiar și pe tine, cititorule, o zi pe șantier pare ca o zi la grădi, încărcată de foarte multă activitate, iar când vine ora de somn, pe bună dreptate te fură somn instant 😊.

O poveste frumoasă, cu un limbaj simplu şi un mesaj foarte puternic: că nu trebuie să râdem niciodată de numele cuiva pentru că roata se întoarce. Asta au reţinut prichindeii de la Kids după ce am citit cartea „Crizantema”. Le-a plăcut povestea tare mult şi au fost atenţi până la final, chiar s-au bucurat că şoricica Crizantema şi-a acceptat numele şi nu a mai fost tristă pentru ca nu încăpea numele pe ecuson.

”Sylvester și pietricica fermecată” ne-a învățat că trebuie să fim foarte conștiincioși atunci când ne dorim ceva, mai ales dacă avem și un obiect magic, întrucât dorințele noatre se pot îndeplini pe loc, iar noi să nu fim mulțumiți de rezultat. Fiind mai lungă, povestea este printre preferatele copiilor mai mari, au mai multă răbdare și sunt mai atenți, dar și pentru a nu face precum Sylvester. Ne-au mărturisit că ei vor avea mereu grijă ce-și doresc…

”George cel Curios” – prichindeii au descoperit că se poate ca a ta curiozitate să te bage în bucluc, nu doar să te învețe lucruri bune. Alături de simpaticul maimuțoi George am pornit într-o aventură în căutarea unei noi case la grădina zoologică, dar am dat și de necaz, năzdrăvan tare George cel Curios… Cum a ieșit George din bucluc, rămâne să aflați voi 😊.

Ce folos să fii cel mai frumos pește din ocean dacă nu ești deloc fericit? Află alături de ”Peștele – curcubeu” ce trebuie să faci pentru a fi fericit, copilașii noștrii au aflat și au fost foarte încântați de poveste, chiar au reținut ce a fost mai important din ea. Au fost captivați și de ilustrații, ”Peștele – curcubeu” fiind printre preferatele celor mici, ce e drept, solzii peștelui sunt tare interesanți.

Sper că se vor găsi printre cărţile prezentate măcar o carte pe gustul vostru, dar şi al celor mici, iar dacă aţi descoperit vreo cărticică din cele prezentate, vă aştept părerea în comentarii, sunt curioasă de părerea voastră :).

Advertisement

2 thoughts on “Cărţi de care s-au îndrăgostit copilaşii de la Kids :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s