”Tura de noapte” de Michael Connelly (recenzie)

Titlul original” The Late Show”

Data publicării: 2019

Editura: RAO

Număr Pagini: 352

Traducere de Cristina – Mihaela Tripon

”Detectiva Renee Ballard a fost mutată disciplinar în tura de noapte,
după ce a înaintat o plângere de hărțuire sexuală împotriva șefului ei.
Într-o noapte, Ballard are parte de trei cazuri aparent fără legătură:
un furt de card de credit, o prostituată transgender, bătută, băgată în
comă și abandonată într-o parcare, și cinci oameni uciși într-un atac
armat dintr-un club de noapte. Nu mult după aceea, fostul ei partener,
care nu a sprijinit-o atunci când a înaintat plângerea, este ucis în
propriul garaj. În pofida faptului că întreg departamentul din care a
plecat este împotriva ei și o vrea exclusă, Renee nu se lasă și încearcă
prin toate mijloacele să rezolve cele trei cazuri ce se împletesc în mod
ciudat și vor scoate la lumină demonii din trecut.”

”Tura de noapte” mi-a atras atenția de când am văzut-o pentru prima dată pe contul de Instagram al Editurii Rao, tot de atunci am început să mi-o doresc, titlul mă trimitea cu gândul la cluburile de noapte, mai ales datorită culorilor folosite pentru a-l evidenția, iar coperta neagră clar transmitea mister, combinația perfectă pentru mine. Cartea a ajuns la mine datorită persoanelor minunate ce stau în spatele editurii și au fost foarte drăguți de mi-au trimis un exemplar, probabil au ajuns în posesia wishlist – ului meu…cert este că mă bucur enorm că am avut ocazia să citesc această carte și țin să le mulțumesc pentru exemplarul oferit 😊.

În această poveste facem cunoștință cu Renee Ballard, o polițistă ce este transferată în tura de noapte în urma unui conflict avut cu șeful ei. Este o femeie hotărâtă, ce își face meseria foarte bine, cu o minte ageră și încăpățânată pentru a face dreptate, chiar dacă acest lucru presupune multe riscuri. Deși tura de noapte, de obicei, este relativ liniștită, lucrurile se schimbă în urma unor apeluri primite pe tura sa: un furt de card de credit, o prostituată transgender bătută soră cu moartea și părăsită într-o parcare și cinci persoane ucise într-un club de noapte. Cazurile nu au legătură între ele, aparent, însă situația ia o întorsătură neașteptată când fostul ei partener este ucis în garajul lui. În urma conflictului avut cu șeful ei, Renee nu este văzută cu ochi buni de ceilalți polițiști, însă acest lucru nu o împiedică în a face cercetări și a descoperi misterele ce stau în spatele acestor infracțiuni. Chiar și când este pusă într-o situație dificilă și riscantă, ce-i pune viața în pericol, reușește să gândească logic și lucid, fără a-și pierde cumpătul, doar să fie bine și să supraviețuiască. Este o femeie inteligentă și a demonstrat acest lucru, deși ceilalți colegi ai săi recunosc cu greu.

Am urmărit-o cu foarte mare interes în toate acțiunile sale, a reușit să mă prindă în anchetele sale și să mă determine s-o urmez indiferent de riscuri. Judecata sa era una justă și logică, iar firul poveștii se derula atât de intens, încât m-am văzut captivă alături de Renne în a sa misiunea. Am simțit că trăiesc această poveste, determinarea ei în a elucida misterul m-a învăluit complet și îmi doream tot mai mult să îi dau într-un final de capăt, curiozitatea nu-mi mai dădea pace absolut deloc, mă omora suspansul. Bazându-mă pe indiciile sale, dar și pe informațiile deținute, punându-le cap la cap, am încercat să dau și eu cu banul cine ar fi în spatele nelegiuirilor, însă nu mi-a prea reușit. Aveam eu unele bănuieli, însă nu mi s-au confirmat…ce să fac…nu sunt bună pe post de polițistă, mai bine rămân doar la lecturat romane polițiste 😊.

”Tura de noapte” prezintă o poveste interesantă, învăluită în mister, cu o acțiune intensă, ce te ține în suspans până la final. Te prinde în paginile sale și nu-ți dă drumul nici măcar după ce ai ajuns la final…și ce final…m-a surprins complet. ”Tura de noapte” este prima carte ce o citesc de la autorul Michael Connelly, însă cu siguranță nu va fi ultima, sunt cu ochii pe el… Romanul m-a determinat să-mi doresc și mai mult să descopăr următorul volum, din câte am înțeles este o serie, așa că, Editura Rao, hai cu volumul următor!

”Prin natura slujbei tale ajungi să cunoști cea mai întunecată latură a sufletului uman. Suflete întunecate…din punctul meu de vedere, seamănă cu legile fizicii: după plată și răsplată. Dacă pătrunzi în intuneric, întunericul pătrunde în tine. Atunci trebuie să iei p decizie cum trebuie să procedezi. Cum să te ferești de el. Cum să faci să nu îl lași să te învăluie.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s