”O iubire de Crăciun” de Corina Lupu (recenzie)

An publicație: 2019

Editura: Bookzone

Număr pagini: 192

”Unele povești de iubire sunt menite să dureze o viață. Altele se supun caracterului neprevăzut al vieții. Dacă ai ales categoria de cărți de dragoste pentru o poveste care să-ți orneze sufletul cu ghirlande și luminițe de Crăciun, atunci ai nimerit unde trebuia.

Ce moment este mai potrivit pentru o dragoste nouă și vindecătoare decât Crăciunul? De la o pagină rătăcită din manuscrisul lui Noelle la o iubire de Crăciun, teoria haosului devine teoria magică a atracției, iar efectul fluturelui nu face decât să planteze sămânța iubirii în sufletul lui Oliver și al lui Noelle. Inimile frânte și neîncrederea nu rezistă în fața inimilor predestinate să fie împreună. Mai ales când întregul Univers complotează, pe ritmuri de clopoței și gust de turtă dulce.””O iubire de Crăciun” a fost o surpriză din partea editurii Bookzone ce m-a bucurat enorm, cadoul meu de pus sub brad, însă și mai mare a fost surpriza când am văzut cărțile din colet, noutăți mult râvnite 😊 (despre celelelate surprize am să vă vorbesc în articolele viitoare). De cum mi-au căzut ochii pe ”O iubire de Crăciun” mi-am spus că neaparat trebuie să o citesc până se termină anul, cât încă sunt prinsă în perioada Sărbătorilor, altfel nu aș mai simți-o la fel de magică cum îi este și titlul.

M-am lăsat învăluită în nebunia Sărbătorilor descrise în carte, simțurile nazale mi-au fost răsfățate de mirosul de turtă dulce, privirea mi-a fost încântată de numeroasele decorațiuni crăciunistice, dar și de ornamentele brazilor, ca să nu mai spun de agitația pentru căutarea cadoului perfect. Am simțit că trăiesc Crăciunul în toată frumusețea lui, cu zăpada albă și fulgi ce cad din cer, mai ales că nu avut deloc zăpadă de sărbători (culmea, a venit ninsoarea dupa ce a trecut Anul Nou, deci încă mă simt în perioada Sărbatorilor…). Cartea a fost o reală încântare pentru cele câteva ore în care am citit-o, m-a rupt de realitatea mea tristă, fără zăpadă și m-a transpus în Denver, unde puteam să mă bucur de zăpadă după bunul meu plac 😊.

Dar ce Crăciun este acela fără puțină iubire? Sau poate mai multă iubire? ”O iubire de Crăciun” prezintă o scurtă, frumoasă și emoționantă poveste de dragoste, avându-i protagoniști pe Noelle și Oliver. Au fost doi simpatici, ca și povestea lor de altfel, și mi-a fost imposibil să nu-i îndrăgesc, mai ales că au avut parte de multe dezamăgiri. Indiferent ce decizii aveau de luat, Universul complota împotriva lor și le încrucișa drumurile. Multe nu vreau să vă dezvălui pentru că vreau să citiți și voi această carte, să le aflați povestea. ”O iubire de Crăciun” o găsiți pe site-ul editurii Bookzone aici 😊.

Este perfectă pentru perioada Crăciunului, este drăguță și se citește foarte repede, vă garantez că în 3-4 ore o veți da gata. Lăsați-vă învăluiți de magia Crăciunului, dar și a iubirii în ”O iubire de Crăciun”!

“Realiză astfel că își dorea o dragoste nouă, care să schimbe timpul, să închidă rănile. Tocmai raritatea și neprevăzutul transformaseră sentimentele lui în ceva prețios, ceva ce trebuia să devină realitate. Din propria experiență, știa că dragostea adevărată avea puterea să împletească două suflete, să le unească în încredere, prietenie, dorință, dar și zbucium.”

”Iarna are un farmec aparte… E ca o zână alba ce sosește în caleașca ei argintie, sclipitoare. Fluturii verii s-au transformat în fulgi mari, pufoși, iar adierea caldă a vântului a devenit un viscol ce împrăștie nori de zăpadă. E frig, dar e plăcut să simți mirosul de ger proaspăt și să auzi scârțâițul omătului sub picioare. E o magie.”

”E un lucru pe care nu-l obții bătând din palme. Nici suferința nu poși să o smulgi din suflet așa, la comandă. Încă e acolo, doare, arde, mă macină în fiecare zi. Fiecare om își trăiește dragostea diferit. Unii își scot ghearele, alții își arată colții…eu, o trăiesc și după moarte. Poate, o întâlnești doar o singură data în viață, poate, o să apară alta, ca o binecuvântare, ca un leac și o nouă speranță…”

Advertisement

6 thoughts on “”O iubire de Crăciun” de Corina Lupu (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s