„De trei ori tu” – partea întâi de Federico Moccia (recenzie)

Titlu original: „Tre volte te”

An publicaţie: 2019

Editura: Bestseller

Număr pagini: 480

Traducător: Viorica Ungureanu

„După șase ani, viața protagoniștilor noștri s-a schimbat. Păreau să fie fericiți, dar când se așteptau mai puțin, drumurile lor s-au încrucișat din nou…

După succesul cărților „Trei metri deasupra cerului” și „Te doresc”, vine continuarea poveștii de dragoste dintre Step, Babi și Gin. Vor rămâne împreună Step și Gin? Este fericită Babi în căsnicia ei?

În „Trei metri deasupra cerului”
Babi i-a frânt inima

În „Te doresc”
Gin l-a învățat să iubească din nou

În „De trei ori tu”
Step se află la o răscruce…

Cum se va termina povestea lui Step, Babi și Gin?”

Mi-a fost tare dor de personaje, în special de Gin şi Step, dar şi de Pallina 😊, de Babi, în schimb, absolut deloc…nu am putut-o înghiţi de la primul volum şi se pare că nu s-a schimbat acest lucru…Vreau în primul rând să-i mulţumesc editurii Bestseller pentru că au fost tare drăguţi şi mi-au oferit acest exemplar, mi l-am dorit enorm de mult 😊…Cartea o găsiţi aici.

Şi acum să mă descarc, altfel cred că am să explodez…la propriu…Cum vă spuneam, de Babi nu mi-a fost drag de la bun început, mi s-a părut mereu a fi o prefăcută, ce rănea fără să ţină cont de sentimentele celorlalţi, se gândea doar la ea şi, mult mai rău de atât, nu îndrăznea să îţi înfrunte mama, mereu se lăsa manipulată de aceasta. A preferat să urmeze cuvântul mamei, dar să fie nefericită toată viaţa…ştiu că sunt naşpa la faza asta, dar o merită, sincer…când iubeşti, lupţi…indiferent de consecinţe…Şi ce mi s-a părut şi mai trist, este că a devenit asemenea mamei sale…mai mult nu va spun, că vă dau spoiler, aşa că, rămâne să citiţi volumul ;).

Cât despre Gin…am iubit-o şi o iubesc enorm, mi-a picat la suflet din prima şi aveam doar fluturi în stomac atunci când o ştiam în prezenţa lui Step. Am apreciat-o pentru îndrăzneala de care a dat dovadă, sinceritatea ei pură, chiar dacă era conştientă că e posibil să sufere…era şi este o femeie de viaţă 😊. Gin şi Step erau perfecţi împreună, împărtăşeau aceeaşi nebunie…şi cel mai mult m-am bucurat când a ales să-i mai acorde o şansă, aşa că, Step…să nu o ratezi, că te strâng de gât…

Ehh, Step…altă iubire de-a mea…ce mi-ai făcut el mie, încă de la primul volum…aşa mi-ar fi plăcut să fiu şi eu acolo în carte, să-i bag puţin minţile în cap. Dacă acum nu mai puteam de dragul lui şi mă topeam toată la unele gesturi, în secunda următoare îmi venea să tîle desfiinţez, aşa de ciudă îmi era pe el că nu reuşea să fugărească fantomele trecutului…

În mare, mi-a plăcut volumul, însă mă aşteptam la mai multă acţiune din partea personajelor principale, sincer…mă aşteptam chiar să o găsesc şi pe Pallina mai mult, îmi era dragă şi mi-am dorit în primul volum ca ea să rămâna cu Step, dar nu a fost să fie…Am fost suprinsă de numeroase detalii privind viaţa profesională a lui Step, am impresia că mai mult am descoperit despre jobul său decât trăirile sale. Au fost pasaje în care am fost încercată de atâtea sentimente contradictorii şi aşa o furie simţeam, că nu ştiam cum să mă detensionez…aş fi vrut să întâlnesc mult mai multă emoţie, cum am întâlnit în celelalte volume. Ce e drept, volumul de faţă ne prezintă niste personaje mult mai mature, ce au scăpat de nebunia adolescenţei şi impulsurile cu care venea adolescenţa la pachet, dar parcă, lipsite de emoţie…

M-a durut foarte tare că Babi s-a hotărât să îşi facă apariţia, mai ales după ce în primul volum i-a frânt inima lui Step în ultimul hal, aşa de ciudă mi-a fost pe ea…parcă îşi impunea să nu-i permită lui Step să fie fericit şi mereu îl bântuia. Dacă atunci nu l-a mai vrut, ce i-l mai trebuie acum? Asta nu am reuşit eu să pricep până la finalul volumului…

Sunt tare curioasă cum se va încheia povestea, ce anume va decide Step să facă în continuare, finalul primei părţi din al treilea volum m-a lăsat cu un mare semn de întrebare şi nu ştiu ce răspuns să-mi dau…ar fi cazul să pun mâna pe partea a doua a volumul şi să-mi aflu răspunsurile…sper să fie aşa cum îmi doresc, dar când vine vorba de Step, ar trebui să mă aştept să fiu surpinsă, încă nu ştiu dacă în mod plăcut sau nu…

„Şi nu e frumos să ai încredere deplină în cineva? Să te laşi în mâinile lui, să-i încredinţezi orice posibilă incertitudine, orice îndoială, exact cum faci tu cu mine? Cred că e cel mai frumos lucru din lume.”

„Să pierzi un prieten atât de bun când încă eşti tânăr e ca şi când te-ai trezit pe neaşteptate. Te credeai nemuritor, dar de fapt te regăseşti un nenorocit. Amputat. Viu, dar fără un prieten.”

„În frumuseţea unui zâmbet de copil vei recunoaşte ceva din tine, îţi vei vedea proiecţia, calităţile şi defectele, continuitatea ta.”

„Eu îţi garantez că vor urma şi vremuri grele, într-un anumit moment, unul din noi sau ambii vom dori să punem punct… Dar îţi garantez totodată că dacă nu-ţi cer acum să fii a mea, voi regreta toată viaţa, pentru că simt în inima mea că eşti unică pentru mine.”

„Dar oare se poate trece peste o trădare? Nu e ca o zgârietură, o cădere petrecută în copilărie, dar care a gravat pe pielea ta dunguliţa aceea albă abia vizibilă?”

„Uneori carnea, pastele, pizza, bucatele pregătite sunt gustoase, că de altfel, ce viaţă mai e? Ca şi friptura pe care ne-o aduc… Poate să-ţi facă şi rău, dat cât e de bună… La fel este şi căsnicia. Pasul acela curajos dă savoare la tot restul. Şi nu poate să-ţi facă decât bine.”

„Oamenii trăiesc diferit durerea morţii. Lipsa cuiva ne poate face să ne pierdem încrederea.”

„Căsnicia este un pic ca şi războiul. În sensul că lucrurile sunt uşoare la început pentru că este pasiunea, dorinţa, plăcerea de a fi împreună, iar mai târziu lucrurile se pot schimba, dacă nu eşti în stare să te schimbi tu.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s