Cărți crăciunistice de la Editura Univers Enciclopedic :)

Când se aduce vorba de Crăciun, la Kids U se declanșează isteria, este unul dintre cuvintele magice 😊. Atunci încep toți copiii să ne spună ce vor să le aducă Moșul, vorbesc unii peste alții, este o adevărată nebunie, nu te mai poți înțelege cu nimeni…Până și noi, adulții, ne bucurăm de Crăciun, doar este vremea cadourilor 😊.

Și cum altcumva să celebrezi Sărbătoarea Crăciunului, dacă nu alături de povești minunate? Iar mai jos, vă prezint o parte din cărțile crăciunistice, de data aceasta de la Univers Enciclopedic 😊.

Nu este prea devreme sau poate prea târziu să îi spunem Moșului ce ne dorim, nu? Sau trebuia să fi procedat și noi precum Ratonul Emil din “Dorință de Crăciun” și să-i trimitem lui Moș Crăciun multe scrisorele, să fiu siguri că ajunge la noi cadoul dorit? Copilașii au fost tare curiosi dacă Ratonul Emil își va primi cadoul dorit, însă au fost suprinși de cum s-a încheiat povestea. Pe toată durata lecturii s-au minunat de ilustrațiile cărții, acestea ținându-i atenți până la final 😊. Ca să nu vă mai spun, când au început să-și exprime și ei dorințele pentru Crăciun, nu s-a mai înteles nimic, toți erau tare entuzismați de a ne împărtășii dorințele și vorbeau unul peste celălalt.
O lectură magică despre minunea prieteniei! Perfectă pentru Crăciun! 😊

Cu toții îl așteptăm nerăbdători pe Moș Crăciun, până și noi, cei mari (eu, una, sigur îl aștept…), dar ce facem când el are parte de o întâmplare nefericită și își pierde memoria ☹? Află și tu ”Cum a fost salvat Crăciunul” alături de Luca în această poveste haioasă, magică și plină de ilustrații ce te teleportează direct în sânul Sărbătorii Crăciunului 😊.

În cartea “Un Crăciun elefantastic” ne-am îmbarcat în containerul mobil plutitor pe schiuri alături de Austin, Luiza și Timbo pentru a descoperi cine aduce acasă cadourile, Îngerul Crăciunului sau Moș Crăciun? La această întrebare veți afla răspunsul după ce veți citi cartea, o găsiți aici 😊. Ca de obicei, au fost fascinați de ilustrații și atât cei mari, cât și cei mici, s-au bucurat la maxim de călătoria alături de Austin, Luiza și Timbo 😊.

Esme și Urs ne-au dezvăluit cât de frumos este să legi prietenii, cât de magică este această relație, mai ales când întâlnești și obstacole pe drum…Ce ai putea să-ți dorești mai mult de sărbători decât să-i ai pe cei dragi alături, familie sau prieteni? Iar Esme și Ursul ne-au arătat care este ”Cel mai frumos cadou din lume”, cu ilustrații pe măsură și o poveste emoționantă despre prietenie. Sfat: să nu-i întrebați pe cei mici care este cel mai frumos cadou din lume, întrucât sunt foarte multe și nu se pot hotărî pe unul singur…


“Pe urmele Stelei de Crăciun” prezintă o scurta poveste despre miracolul de Crăciun, numai bună pentru cei mici! În drumul său spre Steaua de Crăciun, Ursul se întâlnește cu multe animăluțe, ce-l însoțesc în călătoria sa, vrăjiți de marea Stea și curioși de ce strălucește atât de tare 😊. Povestea este redată într-un limbaj cât mai simplu, cu fraze scurte și cât mai pe înțelesul celor mici, aceștii fiind foarte prinși de poveste și au rămas uluiți de ilustrațiile cărți, chiar s-au arătat foarte bucuroși să numească animăluțele care au ales să-l însoțească pe Urs 😊.

Cartea “Crăciunul ursulețului” ne spune o nouă scurtă poveste despre Crăciun, perfectă pentru prichindei și nu numai, cu un miros…îmbietor 😊. Ilustrată într-un mod plăcut și cu rime ușoare, ai noștrii copilași s-au bucurat de zăpadă alături de ursuleț, dar și de minunata surpriză ce îl aștepta acasă 😊. Cei mai mari ne-au mărturisit că așa supriză își doresc și ei să-i aștepte acasă…ce supriză, rămâne să aflați voi 😉.

Cine nu se bucură când vine Crăciunul? În ”Crăciunul din pădure” aflăm că și animăluțele se pregătesc să împodobească bradul, iar Mimi, șoricica, se gândește dacă Moș Crăciun îi va găsi. Ar fi trist să rămâi fără cadouri de Crăciun…Dar când hotărăște să-l aștepte pe Moș Crăciun alături de Țopăilă…eh, rămâne să descoperiți voi ce se întâmplă 😉…Ilustrațiile au creat o poveste atât de frumoasă, ce ne-a fascinate până și pe noi, adulții, ce să mai spun despre copii…

”Cel mai frumos Crăciun” ne spune o poveste ruptă din realitate, prezentată cu ajutorul unui text ușor și, totodată, încărcat de emoție. În vremuri grele pentru unii, fii mai bun și dăruiește, sigur vei împărți bucurii! Cum poate fi ”Cel mai frumos Crăciun” pentru familia Șoricescu, dacă nu alături de familie? Ilustrațiile cărții, pe mine personal, cel puțin, m-au emoționat foarte tare, copilașii au fost foarte captivați și au ascultat atenți povestea Feliciei și a lui Felix 😊.

Alături de Firicel și Firica am aflat ce lucruri interesante se întâmplă iarna: ce păsări rămn la noi pe timp de iarnă, ce animăluțe au blana sufficient de groasă pentru a nu simți frigul, am patinat pe lac împreună cu prietenii, dar am servit și o cacao caldă la Târgul de Iarnă 😊. Însă, cel mai important lucru, am copt prăjiturele alături de bunica Maia…La finalul cărții ”Micul Păianjen Firicel – ce minunată este iarna!” găsim și rețeta prăjiturelelor, eu vă sfătuiesc să o încercați, sunt delicioase 😊!

Din păcate, mare parte din cărțile prezentate nu se mai găsesc pe stoc, însă găsiți alte cărți minunate despre Crăciun pe site-ul editurii aici 😊.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s