“Te urasc, te iubesc” de Sally Thorne (recenzie)

Titlul original: “The Hating Game”

An publicatie: 2018

Editura: Herg Benet

Colectie: Passport

Numar pagini: 381

Traducator: Ioana Duda

Nemesis (substantiv):

Un oponent sau un rival pe care nu-l poti depasi sau invinge;

Punctul vulnerabil al cuiva;

Joshua Templeman.

Lucy Hutton si Joshua Templeman se urasc unul pe celalalt. Nu doar se displac sau se razboiesc. Chiar se urasc. Si nu au nicio problema in a-si face cunoscute sentimentele pintr-o serie de ritualuri pasiv – agresive, in timp ce stau unul vizavi de celalalt, asistenti executive ai celor doi CEO ai unei edituri. Lucy nu poate intelege felul incorsetat, meticulos si lipsit de bucurie in care Joshua se comporta la munca. Joshua e descumpanit de hainele prea colorate ale lui Lucy si de optimismul ei desantat.

Cand ajung sa se lupte pentru acelasi post in companie, razboiul psihologic pe care cei doi il poarta atinge punctul culminant, iar Lucy refuza sa faca un pas in spate in clipa in care jocul lor ar putea sa o coste jobul ei de vis…Cand tensiunea dintre ei mai are putin si da in clocot, Lucy descopera ca poate de fapt nu il uraste pe Joshua.

Si poate ca nici el n-o uraste.

Sau, poate, e doar un alt joc de-al lor.”

Asa o stare de bine mi-a dat aceasta carte, de nici nu aveti idee. M-am distrat copios citind-o, jocul de-a soarecele si pisica dintre Lucy si Joshua a fost tare amuzant, doi adulti ce pareau ca nu au trecut de pragul copilariei. Desi prevazusem cum se va finaliza romanul, tot mi-a placut 😊.

Am citit atat positive, cat si negative, si ajunsesem sa ma gandesc, la un moment dat, ce lipsuri au fost si eu sa nu le fi observat. Sincer, e posibil sa fi fost, insa eu nu le-am simtit, am fost prea prinsa de relatia dintre Lucy si Joshua; am adorat pur si simplu aceasta carte si as reciti-o la nesfarsit. Gusturile difera, la urma urmei…

Stangacia lui Lucy iesea la suprafata in cele mai nepotrivite momente, atunci realizam ca, de fapt, asa se intampla si in realitate, cand iti propui sa impresionezi, o cam dai in bara… Joshua, el tot asa perfect, tras la patru ace, a fost un simpatic, desi am avut episoade cand l-as fi “rasfatat” cu o serie de palme; cert este ca i-am adorat pe cei doi, dar si sagetile ce si le aruncau unul catre celalalt.

Romanul l-am devorat in cateva ore, s-a citit super usor in ciuda scrisului marunt, si ce e drept, pe mine m-a atras de la prima pagina, a fost lectura perfecta in acel moment (inainte de ea, citisem o carte horror si am ramas putin cu paranoia 😐).

Lectura m-a dus cu gandul de telenovelele de pe postul Acasa, ce le urmaream cu mami in copilarie, corporatii imense, cu multi asistenti manageri, unul mai rapitor ca altul, care fac tot ce le sta in putinta pentru a ajunge cat mai sus in firma.

“Te urasc, te iubesc” este cartea care te destreseaza, te rupe de tot ce e neplacut si prezinta un subiect real, cu un umor fantastic. Eu o recomand din tot sufletul si pe aceasta cale vreau sa-i multumesc si editurii Herg Benet pentru exemplarul oferit 😊. Mi-am dorit-o foarte mult si in sfarsit am reusit sa o citesc datorita lor 😊.

Cartea o gasiti pe site-ul editurii aici.

“E rapitor cand zambeste. Inima imi bate tare si frenetic. Pe jumatate constienta, incerc sa imi imprim imaginea in creier, sa nu o uit niciodata.”

“Reusesc sa iau o gura de aer si alunecarea noastra inceata, sexy, se transforma intr-o serie de saruturi sfasiate. Ne miscam delicat. Incearca, timid. Ma simt de parca mi se spune un secret. E o fragilitate in secretul asta, la care nu m-as fi asteptat vreodata.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s