“Sunt cu ochii pe tine” de Teresa Driscoll (recenzie)

Titlul original: “I’m Watching You”

An publicatie: 2019

Editura: Herg Benet

Colectie: Passport

Numar pagini: 292

Traducator: Ioana Duda

Pe tine ce te-ar convinge sa intervii?

Cand Ella Longfield surprinde doi tineri atragatori flirtand cu doua adolescente intr-un tren, nu-si bate prea mult capul cu asta – pana in clipa in care afla ca baietii tocmai au iesit din inchisoare, iar instinctual matern o pune in stare de alerta. Dar chiar in momentul in care vrea sa ceara ajutor, ceva o opreste. In dimineata urmatoare, afla vestea ca una dintre adolescente – Anna Ballard, o frumusete cu ochii verzi – a disparut.

Un an mai tarziu, anna tot nu a fost gasita. Ella este devastate de vina faptului ca nu a intervenit, si nu e singura care nu poate uita. Cineva ii trimite scrisori de amenintare, care o fac sa se teama pentru propria viata.

Apoi, o intamplare dezvaluie faptul ca familia si prietenii Annei ar putea avea ceva de ascuns. Prietena ei cea mai buna, Sarah, nu a spus tot adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in acea seara – iar parintii, de asemenea, au la randul lor secrete.

Cineva stie unde se afla Anna – si nu vor sa spuna. Dar sunt cu ochii pe Ella.”

De cand am aflat de aceasta carte si am ochit-o pe site-ul celor de la Herg Benet (o gasiti aici), mi-am dorit-o enorm de mult. Avand in vedere ca am o multime de carti ce ma asteapta sa le citesc, nu prevedeam eu ca o voi avea asa curand , mai ales sa o citesc…asa ca, pe aceasta cale, ii multumesc din suflet editurii Herg Benet pentru acest exemplar 😊.

Pe tot parcursul lecturii am incercat sa fac legatura intre titlu si actiune, abia spre mijlocul cartii am reusit, insa finalul m-a lasat cu gura cascata. Nu am avut absolut niciun indiciu cu privire la deznodamant, imi storceam creierii sa intuiesc finalul…dar nimic 😐….pauza. Ma si frustra acest lucru, dar ma si incanta grozav, totodata, asa a reusit sa ma tina in priza pana la final.

Actiunea cartii a fost relatata din perspectiva a patru personaje, lucru ce a fost un plus, asa aflam mai multe din ce framantari nu dadeau pace personajelor, dar si sa fac conexiuni intre relatarile lor, poate, poate dibuiam finalul (dar nici asa nu prea am izbutit…).

Am citit-o relativ repede, desi a avut scrisul mic, firul povestii curge de la sine, te captiveaza, capitolele sunt foarte scurte si incarcate de esenta, nu au fost detalii care sa ma plictisesca, ci detalii importante. Desi am fost putin derutata la inceput datorita trecerii de la persoana intai (din perspectiva Ellei) la persoana a treia (din perspectiva celorlate trei personaje), a fost destul de ok pe parcurs.

Aveam impresia ca ma plimb cu barca pe rau, simtisem putina teama la inceput, apoi m-am obisnuit, cursul era lin, pana cand nimeream cate un bolovan, ma mai lovea panica, ma redresam si tot asa…dar cand raul a prins viteza…sa te tii, ma apropiam tot mai mult de cascada si m-a luase cu transpiratii si intrasem in panica totala si pleos…am dat de taram sigur, insa eram total bulversata.

Nota autoarei m-a bucurat foarte mult, asa am aflat cum a prins viata aceasta poveste. Va recomand sa cititi “Sunt cu ochii pe tine” si sper sa va placa la fel de mult cum mi-a placut mie 😊. Este o lectura incarcata de mister!

“Pentru ca odata devenit parinte, iti dai seama ca iubirea presupune mai multa frica decat ti-ai imaginat vreodata si nu mai privesti lumea cu aceeasi ochi.”

“Problema cu minciunile e ca trebuie sa iti amintesti toate detaliile. Sa le faci sa se potriveasca de fiecare data. Fiecare noua versine face ca lucrurile sa fie tot mai complicate.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s