Dacă fug, de Terri Blackstock

Brent Pace, treizeci de ani, a fost găsit ucis în propria casă. Surse din cadrul departamentului de poliție din Shreveport susțin că bărbatul a fost înjunghiat de șase ori și că era mort de câteva ore când a fost găsit. Poliția o caută pe Casey Cox,  prietenă cu Brent, care ar putea avea informații despre acest caz. Casey știe adevărul, dar adevărul nu o va elibera de fantomele trecutului. Iar acum, toate indiciile o leagă de crimă. Trebuie să dispară înainte de a fi arestată… sau mai rau decât atât. Adevărul oricum nu mai contează.  Dar care este adevărul? Această întrebare îl macină pe Dylan Roberts, veteran de război din Divizia Armata de Investigații Criminalistice, angajat acum să o gasească pe Casey. Sindromul de stres posttraumatic l-a afectat după întoarcerea din Afghanistan, dar găsirea și aducerea lui Casey înapoi îl poate reabilita. Pe măsură ce investighează crima și se află pe urmele principalei suspecte, își dă seama că lucrurile nu se leagă. Dar dacă ea nu este vinovată, atunci de ce a fugit?  Cercetarea trecutului ei și găsirea unei probe care să o incrimineze vor scoate la iveală lucruri interesante si surprinzătoare.

Primul lucru care m-a atras la cartea asta a fost coperta (nu se vede în poză, însă se vede semnul de carte, identic cu coperta). Iubesc ploaia, în special ploaia de vară, iubesc să fac poze la geamuri cu picături de apă, dar și la cer. Apoi, a urmat ca titlul să îmi facă cu ochiul…”Dacă fug”…ce se va întâmpla dacă fug? Și de ce să fug? Și așa am ajuns să citesc și descrierea, pe care ați citit-o și voi puțin mai sus. Le mulțumesc celor de la Act și Politon pentru generozitatea de a-mi oferi această carte (și alte două cărți, ”Fata de la Savoy” și ”Trei cuvinte magice”, pe care abia aștept să le citesc). Pe site-ul lor găsiți o mare varietate de cărți, de la dezvoltare personală/profesională, la thrillere și cărți de dragoste, atât în format fizic, cât și audiobook-uri.

Când am început să citesc, primul capitol mi-a stârnit și mai tare curiozitatea, acesta începând cu crima…sau, mai bine zis, cu fuga de la locul crimei. Un prim lucru care mi-a plăcut a fost faptul că s-a pus accentul foarte mult pe sentimentele personajelor și pe personalitatea lor. Am îndrăgit-o pe Casey încă de la prima pagină, cu toate că a fost pusă într-o lumină proastă atunci când a fugit de la locul crimei. O fată care a suferit încă din copilărie și care nu a putut trece peste moartea unei persoane dragi, o fată care nu mai crede în oamenii legii, o fată căreia îi place mai mult să asculte, decât să vorbească, o fată pe care toți prietenii o îndrăgeau. O fată care este capabilă să își pună propria viață în pericol pentru a ajuta alte persoane. L-am îndrăgit și pe Dylan, cu toate că el fusese angajat să o găsească pe Casey și să o predea poliției. Un fost soldat care nu poate trece peste moartea camarazilor, un băiat care are coșmaruri în fiecare noapte și care încearcă să își ia cumva viața de la capăt. Două personaje total diferite, care nu s-au cunoscut niciodată, însă care au multe lucruri în comun. Care sunt aceste lucruri? Puneți mâna pe care și veți fi plăcut surprinși, vă garantez!

Structura acțiunii este un alt lucru care mi-a plăcut la această carte. Mai exact, acțiunea este împărțită pe capitole, unul din perspectiva lui Casey și unul din perspectiva lui Dylan. Și la sfârșitul fiecărui capitol, se află doza aia mică de suspans, care te face să vrei să mai citești un capitol, și încă unul, și încă unul, până când te trezești că ai ajuns la final! Și ce final…

Am stat cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, am trăit și simțit traumele și fricile personajelor, am căutat dreptatea și m-am înfuriat, am sperat ca cei vinovați să plătească pentru faptele lor și să nu scape basma curată, am vrut să omor câteva personaje, am râs pe alocuri, am plâns, am simțit noduri în gât și goluri în stomac…Și acum simt. Și voi mai simți, până când voi afla cum se termină povestea lui Casey și Dylan, întrucât ”Dacă fug” a fost doar primul volum dintr-o serie de thrillere foarte captivantă. De asemenea, autoarea atinge subiectul credinței în Dumnezeu, lucru care m-a făcut să îmi recapăt speranța. Recomand cartea atât iubitorilor de thrillere sau de cărți polițiste, cât și celor care doresc să iasă din zona de confort și să descopere o poveste care îi va marca.

”Merită să-ți iei astfel piatra de pe inimă? Nu, nu merită. Prefer să port eu suferința, decât să-i las pe ei s-o facă.”

„La miezul nopții, când viața pare atât de lipsită de speranță, eu aleg speranța. Am reușit să dorm apoi toată noaptea.”

”Și acum zâmbesc, și buzele mi se mișcă în ritmul unei melodii tăcute, ca și cum mintea mea ar fi mulțumită și preocupată. Nimeni nu pare să observe falsitatea expresiei mele faciale sau tornada de gânduri furioase din capul meu. Nimeni nu mă vede cu adevărat.”

„Asta e povestea vieții mele de militar. Te trimit în locuri în care bombele explodează la fiecare pas, făcându-ți prietenii bucăți sub ochii tăi. Apoi te pedepsesc pentru că nu-ți poți scoate din minte chestia asta.”

”Domnul ne aduce câteodată necazuri în viață, ca să ne facă mai profunzi, spune Miss Lucy. E unul din aceste momente.”

„O să stau cu fruntea plecată până când o să am curaj să ridic capul.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s