“Povestea mea” de Michelle Obama – recenzie

Titlul original: Becoming

Editura: Litera

An publicatie: 2018

Numar pagini: 620

De foarte multa vreme imi doream sa citesc aceasta carte, o vedeam peste tot pe retele de socializare, pe site-urile librariilor si de fiecare data cand plasam cate o comanda, spuneam ca o iau si nu s-a nimerit :(.

                Insa intamplarea a facut sa o pot imprumuta si in sfarsit sa o pot citi. Evident, nu m-am apucat imediat de ea, de cum am primit-o, ca deh…aveam alte carti pe lista. Dar si cand m-am apucat…

M-a atras inca de la inceput ideea de a descoperi povestea lui Michelle, imi era draga imaginea ei de pe vremea cand Barack a devenit presedinte, mai ales datorita faptului ca era o persoana de culoare si am fost putin socata la vremea aceea ca America va avea un presedinte de culoare.

                Toti suntem oameni si ne asemenam, nu culoarea pielii ne defineste, ci valorile pe care le avem.

                Din aceasta carte ai foarte multe de invatat, sincer, si este o carte care merita citita, nu pentru ca Michelle Obama este o celebritate, ci pentru simplul fapt ca este o persoana ce isi deschide sufletul in fata lumii, cuvintele ei sunt exprimate cu o sinceritate cum rar se intalneste.

                Michelle este o persoana careia i-au fost influentate anumite principii si s-a ghidat toata viata dupa ele, nu a cedat in fata unui esec, ci a luptat sa reuseasca inca de cand era copil. Si-a dorit sa fie un om care sa realizeze ceva bun in lume si a reusit.

                Pasind in lumea ei, am descoperit-o pe micuta Michelle din cartierul South Side din orasul Chicago, impartind aceeasi camera cu fratele ei, Craig, in apartamentul familiei. Parintii au invatat-o sa spuna mereu ceea ce gandeste, fara a avea teama de a de exprima.

                Peste ani, cand a ajuns la Princeton, era singura femeie de culoare dintr-o incapere, ca apoi sa ajunga intr-un birou dintr-un zgarie-nori, unde Barack Obama, studentul de la drept, avea sa ii dea planurile peste cap.

                Cartea a fost impartita in trei parti: povestea ei, ce descrie viata ei de la inceput si pana in momentul cand il intalneste pe Barack; povestea lor, ce arata evolutia relatiei dintre ei pana in punctul in care Barack este ales presedinte si povestea familiei la Casa Alba, ceea ce mi-a placut, intrucat imi era usor sa tin pasul cu evolutia evenimentelor, insa ce mi-a placut si mai mult a fost sinceritatea ce am gasit-o in cuvintele scrise.

                M-a bucurat faptul ca nu au fost tratate doar lucrurile bune, dar si cruda realitate.

                Pe parcursul lecturii, am plans de cateva ori de bucurie, dar si de tristete, am simtit emotiile lor atunci cand a fost momentul sa afle deznodamantul voturilor, la final fiind mega satisfacuta si motivata; poti obtine tot ceea ce iti doresti atata timp cat muncesti pe masura si nu permiti nimaniu sa iti desfiinteze valorile si obiectivele.

                Nu este o carte ce trateaza politica, desi au fost fragmente in care au fost detaliate etapele unei campanii, toate eforturile necesare pentru ca misiunea sa fie dusa la bun sfarsit, aceste fragmente fiind foarte interesante pentru mine, intrucat aveam doar o vaga idee cu privire la campanii electorale si tot ce presupune acest lucru.

Este una dintre cele mai bune carti citite pana acum anul acesta.

                A fost atat de frumoasa, mai ales pentru ca a fost sincera…pentru ca a fost scrisa de o femeie careia i-a pasat si de vietile altor persoane.

O recomand cu draga inima si va garantez ca nu veti regreta!

Advertisement

2 thoughts on ““Povestea mea” de Michelle Obama – recenzie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s