“The Book of Life” de Deborah Harkness

Al treilea volum al trilogiei All Souls

An publicatie: 2015

Editura: Penguin Books

Numar pagini: 703

                Nu stiu daca voi ati patit, insa eu se pare ca tot mai des patesc, ma trezesc cu lacrimi in ochi inca de la primele pagini atunci cand incep o noua carte, cel putin asa am patit in cazul cartii mai sus mentionate.

               V-am vorbit deja de Diana si Matthew, insa voi continua cu povestea lor si in articolul de astazi.

                “The Book of Life” este fara doar si poate volumul meu preferat din serie, nici primul nu cred ca l-am simtit atat de intens precum acesta, cum spuneam este incarcat de emotie inca de la primele pagini, ca sa nu mai spun ca imi curgeau lacrimi pe obraz dupa ce am terminat primul capitol de citit.

                Mi-a placut enorm de mult cum a evoluat actiunea pana la volumul de fata, multe evenimente chiar m-au surprins, suspansul este la el acasa, cartea te tine cu sufletul la gura cu fiecare pagina ce o parcurgi.

                Daca in volumul doi am calatorit in Londra elisabetana, in volumul trei am revenit in present. Asa volum incarcat de istorie, stiinta si actiuni imprevizibile ale personajelor paranormal, de mult timp nu am mai avut in maini.

                Sa fie un adevarat deliciu sa parcurgi asemenea trilogie…

               Desi sunt mare fana romance, incep sa fiu si mai mare fana fantasy.

               Pe masura ce inaintam cu cititul, nu mai aveam stare nici sa stau linistita pe canapea, aveam pielea de gaina, suspans maxim si o tensiune continua (exact asa cum trebuie sa fie o carte mega buna). Nu o puteam lasa deloc din maini de teama sa nu cumva sa ratez ceva.

                Orice scenariu incercam sa-mi fac, nu reuseam sa-l duc la bun sfarsit ca intervenea altceva.

                De foarte mult timp nu am mai citit cu atata pasiune o carte, sa ma pierd complet in lectura, sa simt ca fac parte din acea lume descrisa prin randuri, ca sunt alaturi de personaje in nebunia lor…respiram alaturi de ei, cand de fapt, eu respiram paginile cartii.

                Diana a evoluat intr-un mod atat de suprinzator, am ramas cu gura cascata…de la fata nestiutoare, condusa de frica si plina de intrebari, a devenit o femeie determinata, ce are toate raspunsurile. Autoarea a conturat-o foarte bine si chiar ma bucura acest lucru, este un personaj principal ce clar iti ramane fixat in memorie.

                Cand vedeam cum se subtiaza cartea, ca ma apropiam de final, calculam paginile ramase pana la ultima, voiam sa aflu o data pentru totdeuna finalul, dar in acelasi timp nu voiam sa parasesc aceasta lume, inca nu eram pregatita sa ma despart de personaje.

               Iar cand am ajuns la final, mare tristete m-a lovit…am realizat ca e gata…

               Nu-mi venea sa cred ca sunt nevoita sa ma despart de personaje, sa ma rup de supranatural si sa ma intorc la realitate

                Cartea a fost echipata cu arsenal complet: iubire pura, legaturi de familie, prietenie consolidata intre personaje ce nici nu-ti trece prin minte ca ar putea fi posibil, sarcasm, umor, emotie, suspans.

                Trilogia “All Souls” a devenit una dintre favoritele mele si stiu ca atunci cand dorul ma va roade, cartile ma asteapta in biblioteca sa le redescopar.

               Cu cel mai mare drag recomand aceasta serie, chiar este una dintre cele mai bine scrise si merita citita. Sper ca v-am convins sa ii dati o sansa .

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intellingent that survives. It is the one that is most adaptable to change.”

“Secrets are unreliable allies. They allow us to believe we are safe, yet all the while they are destroying us.”

“I’m a vampire. I can go outside during the day and my hair won’t catch fire in the sunlight. I’m Catholic and have a crucifix. When I sleep, which is not often, I prefer a bed to a coffin. If you try to stake me, the wood will likely splinter before it enters my skin. No fangs either. And one last thing: I do not, nor have I ever, sparkled.” (este unul din fragmentele mele preferate din carte)

“If you truly love someone, you will cherish what they despice most about themselves.”

“Why do you love me so much?

To every question I have ever had, or ever will have, you are the answer.” (una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste)

“Hearts cannot be broken. And only love makes us truly immortal.”

“We were the tenth knot.

Unbreakable.

Without beginning or end.”

Advertisement

2 thoughts on ““The Book of Life” de Deborah Harkness

  1. Oooo, ce bine a picat recenzia ta! Eu numai ce am terminat-o pe a doua :)) Am ramas in urma. Dar abia astept sa o citesc pe ultima!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s