“A discovery of witches” de Deborah Harkness – recenzie

Primul volum din seria All Souls

An publicatie: 2018

Editura:  Headline Publishing Group

Numar pagini: 688

“It begins wih absence and desire. It begins with blood and fear. It begins with a discovery of witches.”

A trecut ceva timp de cand am citit cartea, insa este inca proaspata in mintea mea, ca si cum as fi citit-o in urma cu cateva zile.

Cand am vazut prima oara cartea in Carturesti, mi-am spus: “Ohhh, asta pare interesanta, mai ales daca sunt actori pe coperta, clar e serial facut dupa carte, deci trebuie sa o iau!”. Zis si facut, am rasfoit-o putin, mi-a placut titlul si am luat-o 😊.

                Inca din noiembrie o tineam pe raft, dar noroc cu bookclub-ul organizat de Julia (de la @carti_cu_colti, unul dintre bookstagrameri mei favoriti) in luna martie a acestui an, ca altfel cine stie cat mai statea pe raft ☹ (asa se intampla cand iei prea multe carti si le tot amani, ca deh…zici ca ai timp de toate, dar nu e chiar asa).          

                Ce e drept, cand am vazut cate este de groasa (o noua caramida, se pare ca sunt atrasa de astfel de carti 😊), parca ma batea un gand sa abandonez cartea stiind ca am altele mai subtiri in biblioteca, deci mai usor de citit. Insa, nu am abandonat-o si bine am facut 😊.

                Daca ati stii voi cat de faina este cartea, nu are cum sa nu te prinda…are de toate, dar chiar de toate 😊. Am citit-o in decurs de o saptamana, putin mai greut la inceput, intrucat editia mea este in engleza si are scrisul mic (nu chiar mic, mic, sa-l citesti cu lupa, dar pentru mine ca imi tin ochii in vitrina este putin mai dificil), dar toata incarcatura cu care a venit cartea a fost in deliciu.

                Toata acea lume a vrajitorilor, alaturi de vampiri si demoni, colac peste pupaza si oameni (doar nu se poate fara ei, era mai meeh fara), m-a purtat cu gandul la filmele din seria “Twilight” (am iubit cartile si inca le iubesc, iar filmele sunt printre preferatele mele), dar si la serialul “The Vampire Diaries” (am adorat serialul acela, dar acesta este un subiect de dezbatut in alt articol 😊), deci nu avea cum sa nu imi placa.

                Alaturi de Diana Bishop am descoperit o noua lume, una unde poti obtine tot ce iti propui daca iti doresti cu adevarat, mai ales daca ai alaturi de tine un vampir fermecator precum Matthew Clairmont (pana si numele asta frantuzesc de “Clairmont” te seduce).

                A fost bogata in informatii cartea, captivanta de asemenea, cu greu o puteam lasa din mana pe masura ce avansam in citit. Ma pierdusem foarte repede in acea lume fantastica si nu voiam sa mai revin la realitate. Mi-a placut foarte mult ca a avut si pasaje romantice (parca nu se poate fara o bucatica de romantism, oricum ar fi genul cartii, cel putin in cazul meu – sunt o romantica incurabila 😊), a avut si suspans mult, cand credeai ca situatia e previzibila, bang…se intorcea roata.

                Am citit-o cu sufletul la gura, iar cand am ajuns la final, nu mi-a venit sa cred…imi explodase mintea, nu alta. Ma irita si mai tare faptul ca nu aveam continuarile in biblioteca si trebuia sa astept sa imi ajunga comanda, iar tot acest timp cat am asteptat dupa carti era ca o tortura, sa stau fara sa aflu ce se intampla mai departe era prea mult.            

                Dar si cand am inceput al doilea volum…un deliciu 😊 (despre al doilea volum va voi vorbi intr-un alt articol, sa va mai tin putin in suspans).

                Este o aventura la care cu siguranta vrei sa iei parte…     

“A little book can hold a big secret – one that might change the world…words have power.”

“If the butterfly wings its way to the sweet light that attracts it, it’s only because it doesn’t know that the fire can consume it.”

“Nor dying nor living nor healing, there is no pain in my sickness, for I am not kept from her love. I don’t know if I ever have it, for all the mercy that makes me flourish or decay is in her power.”

“Remember our dinner in Oxford? You wanted to know how you would taste…you taste of honey. Honey – and hope.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s